Keski-Suomen päivä


Huhtikuun 18. päivä on nimetty Keski-Suomen päiväksi siitä syystä, että käsite Keski-Suomi oli tiettävästi ensimmäistä kertaa sanomalehden palstalla 18.4.1856.

Silloin jyväskyläläinen piirilääkäri Wolmar Styrbjörn Schildt, tuo suomalaisuuden, suomen kielen ja Keski-Suomen maakunta-aatteen puolestapuhuja julkaisi Suometar-lehdessä kirjoituksen, jossa hän toivoi Suomen armolliselta esivallalta maaherran lääniä Keski-Suomeen.

"Jospa maaherran oikeutta saataisiin Jyväskylään, joka asia oliskin sangen suotuisa ja toivottava täällä kaukana maan sydämessä. Totta se varallisesti ja hengellisesti ylentäisi näitä seutuja, joka olisikin voimallinen kohoke koko Keski-Suomelle, sekä tälle nuorelle kaupunnille. Ja varmaan Suomen armollinen esivalta, joka valvoo joka maakunnan etua, myös toimittaa ajan kuluessa uutta maaherran lääniä Keski-Suomeen."  

Keski-Suomen päivä on vapaamuotoinen, talkoohenkinen erikokoisten ja -näköisten tilaisuuksien ja tapahtumien päivä, jota vietetään omaehtoisesti eri puolilla maakuntaa.

Keski-Suomen liitto kokoaa ohjelmatiedot ja auttaa tapahtumajärjestäjiä markkinoinnissa.

 


Kysy lisää Keski-Suomen päivästä:

Viestintäpäällikkö Tuulia Nieminen
P. 040 591 5058 

 

 

 

 

  

Vuonna 2017 Keski-Suomen päivä on tiistai 18.4.

 

Tällaista oli tarjolla viimeksi:

OHJELMA 2016