Hyvää Keski-Suomen päivää 2016!


Tehdään se taas 18. huhtikuuta!

Keski-Suomen päivä on vapaamuotoinen, talkoohenkinen erikokoisten ja -näköisten tilaisuuksien ja tapahtumien päivä, jota vietetään omaehtoisesti eri puolilla maakuntaa.

  

Toimi näin!

Järjestä tilaisuus tai tapahtuma – sellainen mikä mielestäsi sopii Keski-Suomen päivään.

Lähetä tapahtumatiedot Keski-Suomen liittoon sähköpostiosoitteeseen merja.lahti(at)keskisuomi.fi. Mitä aikaisemmin ne saamme, sitä paremmin ennätämme tiedottaa tapahtumista netissä ja somessa sekä tarjota juttuvinkkejä tiedotusvälineisiin. 

Tiedotamme tapahtumista nettisivuillamme www.keskisuomi.fi/kspaiva ja Facebookissa www.facebook.com/KeskiSuomenPaiva sekä Twitterissä tunnisteella #keskisuomenpäivä

Välitämme tietoa Keski-Suomen päivän ohjelmista myös kaikille maakunnan tiedotusvälineille. Lehti-ilmoituksia varten tarvitsemme ohjelmatiedot viimeistään 5.4.2016. 

Halutessanne voitte myös käyttää Keski-Suomen päivän julisteita. Voitte tilata niitä Keski-Suomen liitosta edellä mainitusta sähköpostiosoitteesta tai ladata niitä netistä tältä sivulta www.keskisuomi.fi/kspaiva 1.3.2016 alkaen. 

 

Mikä Keski-Suomen päivä?

Huhtikuun 18. päivä on nimetty Keski-Suomen päiväksi siitä syystä, että käsite Keski-Suomi oli sanomalehden palstalla 18.4.1856 tiettävästi ensimmäistä kertaa historiassa. Silloin jyväskyläläinen piirilääkäri Wolmar Styrbjörn Schildt, tuo suomalaisuuden, suomen kielen ja Keski-Suomen maakunta-aatteen puolestapuhuja julkaisi Suometar-lehdessä kirjoituksen, jossa hän toivoi Suomen armolliselta esivallalta maaherran lääniä Keski-Suomeen.

"Jospa maaherran oikeutta saataisiin Jyväskylään, joka asia oliskin sangen suotuisa ja toivottava täällä kaukana maan sydämessä. Totta se varallisesti ja hengellisesti ylentäisi näitä seutuja, joka olisikin voimallinen kohoke koko Keski-Suomelle, sekä tälle nuorelle kaupunnille. Ja varmaan Suomen armollinen esivalta, joka valvoo joka maakunnan etua, myös toimittaa ajan kuluessa uutta maaherran lääniä Keski-Suomeen."  

 

Seuraa ja kommentoi www.facebook.com/KeskiSuomenPaiva


Kysy lisää Keski-Suomen päivästä:

Viestintäpäällikkö Merja Lahti
merja.lahti(at)keskisuomi.fi
P. 040 595 0000