Keski-Suomen päivä 2016


Keski-Suomen päivää vietettiin 18. päivä huhtikuuta.

Keski-Suomen päivä on vapaamuotoinen, talkoohenkinen erikokoisten ja -näköisten tilaisuuksien ja tapahtumien päivä, jota vietetään omaehtoisesti eri puolilla maakuntaa.

Kiitokset kaikille järjestäjille!

Cygnaeustalossa oli ovet auki vieraille. Keski-Suomen liitto, ELY-keskus ja Aluehallintovirasto esittelivät toimiaan ja toimistojaan. Lopuksi juotiin porukalla hyvät pullakahvit pianomusiikin säestyksellä. Esiintyjänä oli pianistivirtuoosi Marian Petrescu.

Keski-Suomi -palkinto luovutettiin voittajalle, Palokan Pelimannitalolle, parhaasta perinteen keräämisestä. Kunniamaininnat saivat Kotiseutuseura Keurusselän Seutu, Viitasaaren Museokesä ja Konginkankaan Kotiseutukerho Kömin Kilta.

 

Katso video Cygnaeustalolta ja kuvakavalkadi Cygnaeustalolta ja Pelimannitalolta.

  

Mikä Keski-Suomen päivä?

Huhtikuun 18. päivä on nimetty Keski-Suomen päiväksi siitä syystä, että käsite Keski-Suomi oli sanomalehden palstalla 18.4.1856 tiettävästi ensimmäistä kertaa historiassa. Silloin jyväskyläläinen piirilääkäri Wolmar Styrbjörn Schildt, tuo suomalaisuuden, suomen kielen ja Keski-Suomen maakunta-aatteen puolestapuhuja julkaisi Suometar-lehdessä kirjoituksen, jossa hän toivoi Suomen armolliselta esivallalta maaherran lääniä Keski-Suomeen.

"Jospa maaherran oikeutta saataisiin Jyväskylään, joka asia oliskin sangen suotuisa ja toivottava täällä kaukana maan sydämessä. Totta se varallisesti ja hengellisesti ylentäisi näitä seutuja, joka olisikin voimallinen kohoke koko Keski-Suomelle, sekä tälle nuorelle kaupunnille. Ja varmaan Suomen armollinen esivalta, joka valvoo joka maakunnan etua, myös toimittaa ajan kuluessa uutta maaherran lääniä Keski-Suomeen."  

 

Seuraa ja kommentoi www.facebook.com/KeskiSuomenPaiva


Kysy lisää Keski-Suomen päivästä:

Viestintäpäällikkö Merja Lahti
merja.lahti(at)keskisuomi.fi
P. 040 595 0000

 

 

 

 

  

Vuonna 2016 Keski-Suomen päivä on maanantai18.4.

 

OHJELMA 2016

Versio 6.4.2016. Muutokset, jopa lisäykset mahdollisia.

Mitä ne oikein tekee?

Avoimet ovet Cygnaeustalossa
18.4. kello 12.30 -