Ennakko: Keski-Suomen maakuntavaltuusto valitaan 27.6., päivän agendalla myös seminaari sote- ja maakuntauudistuksesta

21.06.2017


 

Keski-Suomelle valitaan uudet maakuntavaltuuston jäsenet ja varajäsenet tiistaina 27.6. Laukaan Peurungassa alkaen klo 13. Valinnan tekee nk. edustajainkokous, johon edustajat on valittu maakunnan kunnista siten, että kukin kunta saa yhden edustajan jokaista alkavaa neljää tuhatta asukasta kohti. Edustajat ovat jäsenkuntien valtuutettuja.

 

Kokouspäivän aamuna järjestetään kokousosallistujille sote- ja maakuntauudistuksen ajankohtaisseminaari klo 9.30-10.30. Seminaarissa puhuvat maakuntavaltuuston puheenjohtaja Mauri Pekkarinen ja maakuntajohtaja/muutosjohtaja Tapani Mattila. Seminaari videoidaan. Videota voi katsella reaaliaikaisesti tai tallenteena. Jaamme linkin videoon verkkosivustoillamme www.keskisuomi.fi ja www.ks2019.fi. Seminaaria voi seurata myös Jyväskylän kaupungin sivujen kautta: http://www.jyvaskyla.fi/ajankohtaista/tilaisuus.

 

Uuden maakuntavaltuuston ensimmäinen varsinainen kokous pidetään 4.8.2017. Siellä mm. valitaan uuden maakuntahallituksen ja tarkastuslautakunnan jäsenet.

 

Maakuntavaltuusto ja maakuntahallitus ovat Keski-Suomen liiton ylimpiä päätöksentekoelimiä. Uusi valtuusto ja hallitus toimivat lisäksi sote- ja maakuntauudistuksen poliittisina keskustelukumppaneina, kunnes Keski-Suomen ensimmäinen suorilla vaaleilla valittava maakuntavaltuusto aloittaa keväällä 2018.

 

Edustajainkokouksen esityslista:

 

http://keskisuomi.tweb.fi/ktwebbin/dbisa.dll/ktwebscr/epj_asil_tweb.htm?+bid=946

 

Lisätietoja:

Pirjo Ahola

hallintopäällikkö

040 595 0003

pirjo.ahola[at]keskisuomi.fi

 

Tuulia Nieminen

viestintäpäällikkö

040 591 5058

tuulia.nieminen[at]keskisuomi.fi