Ennakko: maakuntahallitus kokoontuu 16.2.

09.02.2018


 

Keski-Suomen maakuntahallitus kokoontuu perjantaina 16.2.2018.

 

Keski-Suomi 2020:

Maakuntahallitus evästää Keski-Suomen edustajia sosiaali- ja terveysministeriön simulointineuvottelua varten. Neuvottelun tarkoituksena on saada ennakkoon kokemusta tulevista valtion ja maakunnan yhteistyörakenteista. Kevään 2018 neuvottelussa käsitellään maakunnan valmistautumista sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisvastuuseen sekä palveluiden saatavuutta ja tuottavuutta. 

 

Maakuntahallitus keskustelee myös Keski-Suomen hakeutumisesta nk. valinnanvapauspilottiin, jossa uudistettuja sote-palveluita voidaan tarjota nopeutetussa aikataulussa. Hakemus lähetetään sosiaali- ja terveysministeriöön maaliskuun puolivälissä. Varsinaiset osallistumispäätökset tehdään kunnissa huhtikuun puoliväliin mennessä.

 

Maakuntahallitus päättää osaltaan talous- ja henkilöstöhallinnon tukipalvelujen valmistelun jatkosta. Tavoitteena on perustaa loppuvuonna 2018 Jyväskylän kaupungin, Keski-Suomen sairaanhoitopiirin ja Monetra Oy:n kanssa yhteisesti omistettu alueellinen inhouse-yhtiö talous- ja henkilöstöhallinnon palvelujen tuottamiseen.

 

Kokouksessa päätetään myös yhdestä jäsenmuutoksesta Keski-Suomi 2020 -johtoryhmään.

 

 

Keski-Suomen liitto:

Keski-Suomen tarkistetun maakuntakaavan hyväksymisestä on jätetty yksi valitus. Maakuntahallitus päättää valitusta koskevasta lausunnosta.

 

Kokouksessa käsitellään myös Keski-Suomen liiton hallintopäällikön valinta.

 

Kokouksen esityslista:

http://keskisuomi.tweb.fi/ktwebbin/dbisa.dll/ktwebscr/epj_asil_tweb.htm?+bid=1098

 

Lisätietoja:

Tapani Mattila

maakuntajohtaja, muutosjohtaja

040 595 0011

tapani.mattila[at]keskisuomi.fi 

 

Pirjo Peräaho

projektipäällikkö, Keski-Suomi 2020 

040 591 0760

pirjo.peraaho[at]keskisuomi.fi

 

Olli Ristaniemi

suunnittelujohtaja

040 595 0052

olli.ristaniemi[at]keskisuomi.fi