Keski-Suomen Tulevaisuusfoorumin teemoina kokeilut ja yhteiskehittäminen

27.04.2018,


 

Keski-Suomen viidestoista Tulevaisuusfoorumi järjestetään Jyväskylässä 17.5. Tänä keväänä Tulevaisuusfoorumissa pohditaan kokeiluja ja yhteiskehittämistä. Maailman muutos on jatkuvaa ja yhä nopeampaa, joten tulevaisuuden suunnittelu on haastavaa. Erilaiset kokeilut sekä alustoilla tapahtuva yhteiskehittäminen ovat mahdollisia ratkaisuja jatkuvan muutoksen asettamaan haasteeseen.

 

Tulevaisuusfoorumin pääpuhujana on tällä kertaa luova ajattelija ja kouluttaja Dave Birss. Birss on maailmalla tunnustusta herättänyt puhuja, joka haluaa auttaa yrityksiä vahvistamaan kilpailukykyään luovia ratkaisuja hyödyntäen.  Birssin mukaan luovuus ja innovaatiot kulkevat käsi kädessä. Puheenvuorossaan Birss yhdistää luovuuden ja yhteiskehittämisen ja pohtii, kuinka organisaatio voi tuottaa parhaimpia ideoita. Puheenvuoro kulkee otsikolla "Collaborative Creativity - how to get the best ideas from an organisation". Lisää Dave Birssista ja hänen työstään voi lukea osoitteesta http://rightthinking.co/. Muita puheenvuoroja käyttävät muun muassa Johanna Kotipelto Valtioneuvoston kansliasta, Vilma Mutka Mukamas Learning Design Oy:sta sekä tutkimus- ja kehittämispäällikkö Pirkko Melville Jyväskylän kaupungilta.

 

Kokeileminen on oppimista, ja joskus moka voi olla myös lahja. Omista pieleen menneistä kokeiluistaan ja niistä seuranneista oivalluksista kertovat yrittäjät Antti Korhonen, Liveto Group Oy www.liveto.fi ja Vesa Walden, Feelbeat Oy www.opens.fi sekä Team Finland-koordinaattori Jouni Hynynen Keski-Suomen ELY-keskuksesta.

 

Tapahtumassa on käytössä digitaalinen alusta, joka haastaa kaikki osallistumaan ja tekemään yhdessä. Päivä huipentuu keskisuomalaisten kokeilevien hankkeiden ja projektien esittelyyn hanketorilla. Tutustu hankkeisiin ja inspiroidu niistä kokeiluista, joita maakunnassa on jo käynnissä!

 

Ilmoittaudu mukaan 10.5. mennessä osoitteessa http://keskisuomi.info/alueellinen-ennakointiprosessi/seminaarinaineistot/tulevaisuusfoorumi/.

 

 

 Lisätietoja:

 

kehittämispäällikkö Kari Pirinen, kari.pirinen@keskisuomi.fi, p. 040 595 0008

aluekehitysasiantuntija Kirsi Mukkala, kirsi.mukkala@keskisuomi.fi, p. 040 595 0002 (mahdolliset peruutukset)

strategiapäällikkö Eija Heinonen, eija.heinonen@ely-keskus.fi, p. 0295 024 658

korkeakouluharjoittelija Iiris Asunmaa, iiris.asunmaa@keskisuomi.fi, p. 040 547 2121 (hanketori)