Kulttuurin ja luovan talouden kehittäjiä eri puolilta Eurooppaa tutustumassa Keski-Suomeen

16.05.2018


Kulttuurin ja luovan talouden kehittäjiä Baskimaasta, Italiasta, Kreikasta, Belgiasta ja Slovakiasta on 16.-17.5.2018 tutustumassa keskisuomalaiseen tapaan yhdistää luovaa osaamista ja luovuutta Keski-Suomi2040-strategian tavoitteisiin ja toteutukseen. Kaksipäiväisen tapahtuman ohjelmaan kuuluu työpaja teollisen kulttuuriperinnön hyödyntämisestä kulttuuri- ja teollisuusmatkailussa. Erityiskohteena on Säynätsalo, jossa yhdistyy niin Alvar Aallon rakennettu perintö kuin suomalainen metsäteollisuus ja sen historiakin. Työpajassa haetaan näkökulmia siihen, miten alueen voimavaroja parhaalla mahdollisella tavalla voitaisiin hyödyntää alueen kehittämisessä yleensä ja erityisesti matkailussa - erityisesti Baskimaan edustajilla on hyviä esimerkkejä teolliseen perintöön pohjautuvasta aluekehittämisestä.

 

Opintomatkan toisena teemana on luovan osaamisen yhteys hyvinvointiin. Vieraat pääsevät tutustumaan suomalaisen hyvinvoinnin ytimeen savusaunassa Varjolan tilalla, ja lisäksi he saavat katsauksen kulttuurihyvinvointimenetelmien käyttöön sote-sektorilla.

 

Opintomatka on osa CREADIS3-hanketta, jonka tarkoituksena on tuoda luova osaaminen ja kulttuuri tiiviimmin osaksi alueiden talouden ja elinvoiman innovatiivista ja uusiutuvaa kehittämistä. Keski-Suomessa keskitytään erityisesti siihen, miten luova osaaminen tuo lisäarvoa Keski-Suomi2040-strategian tavoitteisiin ja toteutukseen. Hanketta johtaa Baskimaan aluehallitus ja Keski-Suomen lisäksi hankkeessa ovat mukana Emilia Romagnan alue Italiasta, Vallonian julkiset palvelut Belgiasta, Slovakian kulttuuriministeriö ja Länsi-Kreikan alue.

  

Lisätiedot:

Raija Partanen

040 5950139, raija.partanen@keskisuomi.fi