Työministeri Jari Lindström vieraili Keski-Suomessa

04.09.2018


 

Työministeri Jari Lindström vieraili eilen Keski-Suomessa tutustumassa maakunnan ajankohtaisiin asioihin. Keskusteluissa Keski-Suomen liiton, ELY-keskuksen ja TE-toimiston kanssa oli esillä muun muassa Keski-Suomen hyvä talouskehitys, joka reilun kahden vuoden kasvun jälkeen näkyy nyt positiivisena työllisyyskehityksenä jokaisella toimialalla. 

 

Talouskasvun käynnistyminen oli monen tekijän summa, ja joukossa oli myös paljon psykologisia tekijöitä. Moni hyvä keskisuomalainen kehityskulku on lähtenyt käyntiin Äänekosken biotuotetehtaan rakentamispäätöksen jälkimainingeissa - myös aivan muilla toimialoilla kuin biotaloudessa.

- Kun kävin Äänekoskella viime vaalikaudella, tunnelma oli kokonaisuudessaan aivan erilainen kuin tehtaan harjakaisten aikaan, muistelee myös ministeri Lindström. 

 

- Valtion investoinnit junarataan ja alempaan tieverkkoon ovat olleet elinehto tehtaan toiminnalle, kiitteli puolestaan maakuntajohtaja Tapani Mattila. 

 

Hyvässtä talouskasvusta huolimatta työttömyys on edelleen suomalaisen yhteiskunnan ongelma. 

- Meidän pitää keskittyä myös muualle kuin kasvun kärkipaikkakunnille, toteaa Lindström. 

-Olisi hyvä löytää toimintatapoja, jotka mahdollistavat työn vastaanottamisen ilman, että sen perässä on pakko vaihtaa asuinpaikkakuntaa.

 

Keskisuomalaisten julkisten ja muiden organisaatioiden yhteinen ennakointityö nousi monen kertaan puheeksi menestystekijänä, joka mahdollistaa standardeja paremman ja nopeamman toiminnan niin työttömien palveluissa kuin vaikkapa koulutuksen kehittämisessäkin. Menestyminen muutosten maailmassa vaatii jatkuvaa kehitystä niin yksilöiltä kuin yhteiskunnaltakin. Ennakoinnin luoma tilannekuva parantaa tulevaisuuteen liittyvää päätöksentekoa. 

 

Ministerin vierailuun sisältyi myös tutustuminen autourheilun kansainväliseen kärkiosaamiseen Toyotan talleilla Puuppolassa.

 

Kuvassa vasemmalta oikealle: maakuntajohtaja Tapani Mattila; maailmanmestari, tallipäällikkö Tommi Mäkinen; aluekehitysjohtaja Pekka Hokkanen; työministeri Jari Lindström

 

Kuvassa vasemmalta oikealle: maakuntajohtaja Tapani Mattila; maailmanmestari, tallipäällikkö Tommi Mäkinen; aluekehitysjohtaja Pekka Hokkanen; työministeri Jari Lindström