Maakuntahallitus: Keski-Suomi panostaa pk-yritysten robotiikkaan, pakkaussuunnitteluun ja kansainvälisiin matkailumarkkinoihin

25.01.2019


Kestävän kehityksen mukaisista sellumateriaaleista syntyy personoituja pakkauksia ja display-mainoksia jatkossa keskisuomalaisen osaamisen avulla. Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia rakentaa yhteistyössä alan yritysten ja VTT:n kanssa Sign & Print & Pack-Lab -ympäristön, jossa on mahdollista kehittää äly- ja funktionaalisen painamisen ja uusien materiaalien yhdistelmiä. Maakuntahallitus päätti kohdentaa toiminnan käynnistävälle hankeparille yhteensä 356 516 euroa EAKR- ja valtion rahoitusta.

 

Keski-Suomen tuotannollisten pk-yritysten robotisaatio saa vauhtia Robots on the Road -hankkeesta.  Osaamiskeskittymä ja yhteistyöverkosto RoboLabissa yritykset voivat testata robotiikkaa omiin tuotannon automatisointitarpeisiinsa. Samalla syntyy toimialakohtaisia verkostoja, jotka ratkovat yhdessä automaatio- ja robotisaatiohaasteita muun muassa betoni-, elintarvike- ja teknologiateollisuudessa. Maakuntahallitus päätti kohdentaa toiminnan käynnistävälle hankeparille yhteensä 532 940 euroa EAKR- ja valtion rahoitusta.

 

Keski-Suomen matkailu saa maakunnan kehittämisrahastosta tukea kansainväliseen markkinointiin. Kolmivuotisen hankkeen ensisijaisiksi kohdemaiksi on valittu saksankielinen Eurooppa ja Japani. Nyt myönnetty rahoitus (84000 euroa/vuosi) täydentää maakuntahallituksen joulukuussa hyväksymää EAKR-hanketta.

 

Hallitus hyväksyi Keski-Suomen liiton talousarvion käyttösuunnitelman.

 

Lisäksi maakuntahallitus hyväksyi Keski-Suomi2021 -valmistelun resursointia koskevat jatkosopimukset Jyväskylän kaupungin ja Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kanssa. Maakuntauudistuksen ajankohtaiskatsauksessa esiteltiin mm. kevään vaihtoehtoisia etenemisskenaarioita maakunnassa.

 

Esittelyssä karttapalautepalvelu ja rullaava maakuntakaavoitus

Keski-Suomen liitto pilotoi karttapohjaista palautepalvelua ja aina tarvittaessa päivittyvää maakuntakaavaa eli rullaavaa maakuntakaavoitusta. Rullaavalla maakuntakaavoituksella mahdollistetaan nopea reagointi esim. laajamittaisen palautteen tai äkkinäisen muutoksen seurauksena. Keski-Suomen liiton uusi karttapalautepalvelu puolestaan tarjoaa tiedot maakuntakaavan merkinnöistä ja antaa mahdollisuuden kohdentaa palautteen helposti. Jatkossa harkitaan karttapalautepalvelun käytön laajentamista Keski-Suomen liiton toiminnan muille osa-alueille.

 

Keski-Suomen maakuntahallitus kokoontui perjantaina 25.1. Laukaassa Satavuon koulussa.

Kokouksen esityslista: http://keskisuomi.tweb.fi/ktwebbin/dbisa.dll/ktwebscr/epj_asil_tweb.htm?+bid=1387

 

Lisätietoja:

Rolf Nyholm
maakuntahallituksen puheenjohtaja
p. 040 595 0001
rolf.nyholm[at]aanekoski.fi

 

Tapani Mattila 
maakuntajohtaja, muutosjohtaja 
040 595 0011 
tapani.mattila[at]keskisuomi.fi

 

Pekka Hokkanen
aluekehitysjohtaja
040 595 0016
pekka.hokkanen[at]keskisuomi.fi 

 

Sari Karhu
hallintopäällikkö 
040 586 7083 
sari.karhu(at)keskisuomi.fi

 

Hilkka Laine (hankkeet)
rahoituspäällikkö
040 595 0014
hilkka.laine[at]keskisuomi.fi


Veli-Pekka Päivänen (hankkeet)
kehittämispäällikkö
040 595 0005
veli-pekka.paivanen[at]keskisuomi.fi

 

Pirjo Peräaho
projektipäällikkö, Keski-Suomi 2021
040 591 0760
pirjo.peraaho[at]keskisuomi.fi

 

Olli Ristaniemi (maakuntakaavoitus)
suunnittelujohtaja 
040 595 0052 
olli.ristaniemi[at]keskisuomi.fi