Keski-Suomen päivää juhlittiin perinteisesti ja digitaalisesti

18.04.2019


Keski-Suomen päivän teema, maakunnan makumaailma, keräsi tänään 18.4. yleisöä kauppakeskus Seppään ja verkkolähetyksen ääreen.  Ohjelman huipennus oli 'Taistelevat Keski-Suomen kokit' -kilpailu. Keski-Suomen omassa kokkisodassa joukkueiden tehtävänä oli luoda 20 minuutissa näyttävä ja herkullinen alkupala-annos maakunnan omista raaka-aineista.

Tiukan taiston voitti  huippukokki Juha Lehtosen (ravintola Harmooni, Suomen kokkimaajoukkue) johdolla mediajoukkue, jossa kisasivat juontaja Hanna Talikainen Yleltä ja toimittaja Tuula Puranen Keskisuomalaisesta. Hyvän vastuksen antoivat Riku Ruuskasen (Kortteliravintola Remy) luotsaamat näyttelijä Hanna Liinoja ja teatterikuraattori Antti Niskanen Jyväskylän kaupunginteatterista.

voittaja-annos

Kuva: Voittajajoukkueen keskisuomalaiset alkupalat.

 

Kilpailun juonsi varapäätoimittaja Inkeri Pasanen Keskisuomalaisesta ja muun tapahtuman Henri Berg Yleltä. Tuomaristossa toimivat Leena Pölkki (Jamk - Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatiohanke KEKO2), Anne Rantanen (Keski-Suomen keittiömestarit) ja Janne Juvonen (#Makujenkeskisuomi-valokuvakisan tuomariston paras).

 

Kilpailu näkyi suorana lähetyksenä Yle Areenassa ja Keskisuomalaisen verkkolehdessä. Se on katsottavissa verkossa myös jälkikäteen.

Tapahtumassa julkistettiin myös #makujenkeskisuomi -kuvakilpailun voittajat. Anni Turkin kuva "Juurilla" oli yleisöäänestyksen voittaja 41,6 %:lla kaikista annetuista äänistä (553 ääntä). Yhteensä ääniä annettiin 1329 kappaletta. Tuomariston suosikkikuva on Janne Juvosen ottama. 

 

Tapahtuman järjestäjinä toimivat Keskisuomalainen, Yle Jyväskylä, JAMK - Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatiohanke KEKO 2 sekä Keski-Suomen liitto.

 

Aurnkoinen päivä houkutteli väkeä myös muihin Keski-Suomen päivän tapahtumiin. Korpilahden kotiseutumuseolla pääsiäisajan perinteet heräsivät eloon. Kiiran ajo valmisteli museon kevääseen. Keski-Suomen kylät ry retkeili Konginkankaalle ja ja Köyhyyden kylään Rautionmäelle Sumiaisiin. Päivää juhlistettiin myös saunomalla, musiikilla, taidenäyttelyillä ja syömällä yhdessä. Kuvia tapahtumista on koottu Keski-Suomen päivän omalle Facebook-sivulle.

 

Lisätietoja:

 

Leena Pölkki

leena.polkki[at]jamk.fi

p. 0504011894

 

Leena Pajala

leena.pajala[at]keskisuomi.fi

p. 040 595 0015

 

Tuulia Nieminen

tuulia.nieminen[at]keskisuomi.fi

p. 040 591 5058