Ennakko: Maakuntahallituksen käsittelyssä 26.4. rahoitus vihreälle, uusiutuvalle Äänekoskelle ja hiilimetsätalouden kehittämiseen

18.04.2019


  

Äänekosken kaupunki pyrkii olemaan vähähiilisempi, ekologisempi ja resurssiviisaampi. Se hakee EAKR-rahoitusta hankkeelle, jossa luodaan "Vihreä uusiutuva Äänekoski" -strategia. Hankkeen aikana Äänekoski vähentää ruokahävikkiä ja kokeilee kaupunkipyöräpalvelua ja erilaisia etätyömahdollisuuksia. Lisäksi Äänekoski edistää kiertotaloutta julkisissa hankinnoissa ottamalla käyttöön uusia kestävän kehityksen arviointiperusteita.

 

VTT hakee EAKR-rahoitusta hankkeelle, jossa tehdään metsän kasvun ja hiilen sitoutumisen simulointia ja kehitetään hiilimetsätalouden uusia liiketoimintamahdollisuuksia sekä metsäenergia- ja ainespuumarkkinoiden toimintaympäristöä.

 

Lisäksi maakuntahallitus keskustelee mm. digitalouden ajankohtaisista asioista ja maakunnan tuoreista talousluvuista. Käsittelyssä on kaksi valtuustoaloitetta sekä lausunto Kuhmoisten kunnan esityksestä maakuntajaon muuttamiseksi. Maakuntahallitus korjaa Keski-Suomen liiton 2018 tilinpäätökseen virheen, joka on tapahtunut Midinvest Oy:n osakkeiden myynnin kirjaamisessa kirjanpitoon vuonna 2017.

 

Keski-Suomen maakuntahallitus kokoontuu perjantaina 26.4. Kokouksen esityslista: https://keskisuomi.tweb.fi/ktwebbin/dbisa.dll/ktwebscr/epj_asil_tweb.htm?+bid=1456

 

Lisätietoja:

Tapani Mattila 
maakuntajohtaja, muutosjohtaja 
040 595 0011 
tapani.mattila[at]keskisuomi.fi

 

Veli-Pekka Päivänen (hankkeet)
kehittämispäällikkö
040 595 0005
veli-pekka.paivanen[at]keskisuomi.fi

 

Sari Karhu
hallintopäällikkö
040 586 7083
sari.karhu(at)keskisuomi.fi