Keski-Suomen maakunnan yhteistyöryhmä keskusteli EU:n alue- ja rakennepolitiikan uuden ohjelmakauden valmistelusta

13.06.2019


Keski-Suomen maakunnan yhteistyöryhmä MYR kokoontui keskiviikkona 12.6.2019 Äänekoskella, Metsä Fibren vierailukeskus Pro Nemuksessa.

MYR sai tilannekatsauksen ja keskusteli EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelmakauden 2021 - 2027 valmistelutilanteesta. Ryhmä nosti esille rakennerahastovarojen tärkeyden Keski-Suomen aluekehittämisessä. Tulevalla ohjelmakaudella tulee pystyä hyödyntämään rakennerahastovaroja muun muassa uuden tiedon ja osaamisen kehittämiseen. MYR kantoi huolta, että Keski-Suomi saa oikeudenmukaisen osan Suomen rakennerahastovarojen saannosta, ja että uutta ohjelmaa tehdään aidosti aluelähtöisesti. "Ohjelmatyötä tehdään laajassa yhteistyössä ja siinä tuotetaan Keski-Suomelle tärkeitä tavoitteita ja sisältöjä. Ensi syksy on erittäin tärkeä vaihe valmistelutyössä", korosti rahoituspäällikkö Hilkka Laine Keski-Suomen liitosta.

MYR myös päätti Saarijärven - Viitasaaren ja muun Keski-Suomen ESR-rahoituskehysten yhdistämisestä 2019 - 2020.

Kokouksen yhteydessä MYR vieraili Metsä Fibren vierailukeskus Pro Nemuksessa.

Metsä Groupin panostus Äänekoskelle on tuonut maakuntaan kaivatun teollisen investoinnin ja tehdaskokonaisuuden kehittäminen jatkuu, lupasi tehtaanjohtaja Ilkka Poikolainen. Biotuotetehdas on lisännyt merkittävästi maakunnan vientituloja ja avaa uusia mahdollisuuksia keskisuomalaisen metsäbiotalouden kehittymiseen.

 

Kokouksen esityslista: https://keskisuomi.tweb.fi/ktwebbin/dbisa.dll/ktwebscr/epj_asil_tweb.htm?+bid=1492

 

Lisätietoja:

Rolf Nyholm
Maakunnan yhteistyöryhmän varapuheenjohtaja
rolf.nyholm(at)aanekoski.fi 

 

Hilkka Laine
rahoituspäällikkö
040 595 0014
hilkka.laine[at]keskisuomi.fi

 

Veli-Pekka Päivänen 
kehittämispäällikkö, MYRin sihteeri
040 595 0005
veli-pekka.paivanen[at]keskisuomi.fi