Keski-Suomesta vahva kannatus Jyväskylän yliopiston tietotekniikan DI-koulutuksen käynnistämiseksi

24.03.2020


Keski-Suomen liitto sekä Keski-Suomen kuntajohtajat ovat antaneet kannanottonsa Jyväskylän yliopiston tietotekniikan diplomi-insinöörien koulutuksen käynnistämisen puolesta. Jyväskylän yliopisto hakee oikeutta laajentaa koulutusvastuutaan tekniikan alalle, tieto‐ ja viestintäteknologiaan.

DI-koulutus sijoittuisi informaatioteknologian tiedekuntaan ja hyödyntäisi monialaisen yliopiston laajaa opetustarjontaa. Keski-Suomen vs. maakuntajohtaja Pekka Hokkasen mielestä Keski-Suomi tarvitsee entistä vankempaa osaamista tietotekniikan alalle:

- Digitaalinen murros koskee kaikkia Keski-Suomen toimialoja ja maakunnan vahvuusaloja. Näillä toimialoilla on merkittävää osaajapulaa ja kohtaantohaasteita. Jyväskylän yliopiston tarjoama diplomi-insinöörien koulutus tarjoaisi erinomaista apua näihin ongelmiin. Maakunnan elinvoimaisuuden ja työllisyyden edistäminen tarvitsee monialaisia tekniikan alan osaajia.

Keski-Suomen kuntajohtajat korostavat, että koulutus lisäisi myös merkittävästi Jyväskylän yliopiston yhteiskunnallista vaikuttavuutta ja vetovoimaa. Kuntajohtajien mielestä Jyväskylän yliopiston DI-koulutus yhdistettynä yliopiston nykyisiin vahvuuksiin tarjoaisi erityislaatuista edelläkävijäosaamista.

- Vetovoimaisella yliopistolla on merkittävä vaikutus alueensa kuntiin. Diplomi-insinöörien koulutus Jyväskylässä vastaa vahvasti yhteiskunnan tarpeisiin maakunnassamme, sanoo Keski-Suomen kuntajohtajien puheenjohtaja Jaakko Kiiskilä.


Keski-Suomen liiton kannanotto
Keski-Suomen kuntajohtajien kannanotto


Lisätietoja:
Pekka Hokkanen
vs. maakuntajohtaja
040 595 0016
pekka.hokkanen[at]keskisuomi.fi

Jaakko Kiiskilä
Keski-Suomen kuntajohtajien puheenjohtaja
050 340 3401
jaakko.kiiskila[at]laukaa.fi