Keski-Suomen liiton blogi

Kirjoittajina Keski-Suomen liiton johto ja muut talon asiantuntijat sekä vierailijat. Juttuaiheet ovat kirjoittajien omia valintoja ja näkemyksiä. Lue ja kommentoi! Kommentit päivitetään työaikana.

Arkisto

2 kirjoitusta

Kirjoitukset ajalta: maaliskuu 2011

Koneita ja ihmisiä

Maanantaina 28. maaliskuuta 2011 | Hannu Korhonen

Elämme palveluyhteiskunnassa, jossa yhä useammin palvelemme itse itseämme. Pankki- ja vakuutuslaitosten sekä lukuisten kauppaliikkeiden palvelut löytyvät netistä. Myös julkiset palvelut ovat siirtyneet sähköisiksi - erityisesti verottaja ohjaa meitä sähköiseen asiointiin. Helppoa joillekin, mutta entäpä jos henkilökohtaiselle asioinnille kuitenkin on tarvetta?

Yhteiskunnan palvelut tuotetaan verovaroin. Eikö siis olisi luontevaa, että myös valtion ja kuntien palvelut olisivat yhdenvertaisesti saavutettavissa koko maassa. Viime aikojen kehitys osoittaa kuitenkin muuta. Palvelutoimistoja on ajettu alas yhä uusilta paikkakunnilta, ja tilalle ovat tulleet yhteispalvelun nimellä toimivat valtion ja kuntien toimipisteet. Kehitys ei miellytä kaikkia.

Ajan ilmiö on tunnistettu myös Keski-Suomessa, jossa juuri nyt selvitetään kahta ratkaisumallia.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Uudistetut kotisivut ja blogi

Torstaina 3. maaliskuuta 2011

Tietojen haku, asiointi ja keskustelu ovat siirtyneet yhä enemmän verkkoon. Keski-Suomen liitossa olemme valmistelleet huolella uusia kotisivuja ja arvioineet niiden toimivuutta. Miltä uudet sivut näyttävät ulkoasultaan ja käytettävyydeltään? Mitkä ovat kommenttisi sisällöstä? Näihin asioihin toivon palautetta teiltä, jotta voimme jatkossa palvella sivujen käyttäjiä entistä paremmin.

Sähköinen vuoropuhelu ja kommentointimahdollisuus lisäävät mahdollisuuksia osallistua, mutta eivät korvaa - eikä ole tarkoituskaan korvata - hyväksi koettua kasvokkain valmistelua. Tulemme edelleen järjestämään eri puolilla maakuntaa kuulemis- ja palautetilaisuuksia ohjelmatyöstä ja kaavoituksesta.   Meille on tärkeää tietää, mitä maakunnan toimijat ja asukkaat ovat mieltä elinkeinoelämän, koulutuksen, hyvinvoinnin tai toimintaympäristön haasteista ja tavoitteista. Mielipiteet vaikuttavat yhteisten tavoitteiden muodostamiseen ja toimenpiteisiin.

2 kommenttia Lue koko kirjoitus