Keski-Suomen liiton blogi

Kirjoittajina Keski-Suomen liiton johto ja muut talon asiantuntijat sekä vierailijat. Juttuaiheet ovat kirjoittajien omia valintoja ja näkemyksiä. Lue ja kommentoi! Kommentit päivitetään työaikana.

Arkisto

3 kirjoitusta

Kirjoitukset ajalta: toukokuu 2011

Osallistumisen tuska

Torstaina 26. toukokuuta 2011 | Hannu Koponen

Mikä saa ihmisen osallistumaan? Tarvitaanko todella epämiellyttävä aihe, skandaali tai kertakäyttöjulkkis jotta massat saadaan liikkeelle? Onko ilmainen viina ainoa houkutin kansalaisaktiivisuudelle? Omalla ilmastostrategiakierroksellani Keski-Suomen seuduille väkeä oli, no jaa, aika maltillisesti. Vain noin sadan keskisuomalaisen näkemyksiä kuultiin. Onko kansalaisdemokratia vain kaunis sana? Vai pelottaako "strategia" sanana?

2 kommenttia Lue koko kirjoitus

Euroopasta ja kotimaakunnasta

Keskiviikkona 18. toukokuuta 2011

Terveisiä Euroopasta

Euroopan Neuvoston Kunta- ja aluehallintokongressin hallituksen jäsenyys juoksuttaa tiheään kokouksissa, tällä kertaa Turkissa. Tämä EN-elin tukee alueiden itsehallinnon toimivuutta mm. tarkkailemalla jäsenmaiden hallintoa. Suomen hallinnon tarkkailuraportti ei valmistunut vielä, vaan siirtyi heinäkuun käsittelyyn. Palaan siis siihen myöhemmin.

Viime blogissani kirjoitin demokratiasta ja ihmisoikeuksista. Turkin kokouksen terveisinä erityisen huono esimerkki: turkkilainen kollegani Euroopan Neuvostossa, kunnanjohtaja Leyla Gyven, on ollut vankilassa 17 kuukautta ilman oikeudenkäyntiä, eikä kongressin delegaatiolle järjestynyt vieläkään vierailua hänen luokseen.

Yksi kommentti Lue koko kirjoitus

Eurooppa-päivän ehdotus

Maanantaina 9. toukokuuta 2011 | Hannu Korhonen


Euroopan unionista ja sen merkityksestä Suomelle on tänä keväänä puhetta riittänyt. Hyvä niin, sillä keskustelun jälkeen olemme entistä vahvempia kantamme takana. Käypä tulevien viikkojen aikana EU:n sisäisten tukiratkaisujen kanssa kuinka hyvänsä, Keski-Suomi on ja pysyy osana kehittyvää Eurooppaa. Täällä pohjoisessa uskomme kehityksen vievän parempaan, ja näistä lähtökohdista myös työskentelemme maakuntamme ja sen asukkaiden hyvinvoinnin eteen.

2 kommenttia Lue koko kirjoitus