Keski-Suomen liiton blogi

Kirjoittajina Keski-Suomen liiton johto ja muut talon asiantuntijat sekä vierailijat. Juttuaiheet ovat kirjoittajien omia valintoja ja näkemyksiä. Lue ja kommentoi! Kommentit päivitetään työaikana.

Arkisto

3 kirjoitusta

Kirjoitukset ajalta: kesäkuu 2011

Kotikylän brändäystä hyvinvointistrategialla

Torstaina 30. kesäkuuta 2011

Kotikyläni, Lievestuore on omaperäinen 2500-4000 asukkaan - miten laajasti lasketaan - yhteisö Laukaassa. Sellutehtaan ympärillä, Savon radan myötävaikutuksella se oli pitkään Laukaan keskus. Sen valta-aseman syrjäytti kuitenkin kirkonkylä hallintokeskuksineen.

Lievestuore koki ensimmäisten joukossa kovan rakennemuutoksen, kun sellutehdas suljettiin, varmuuden vuoksi kahteenkin kertaan. Lievestuore selvisi muutoksesta.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Hallitus selvittää - Keski-Suomessa toimitaan

Keskiviikkona 22. kesäkuuta 2011 | Veli-Pekka Päivänen

Tämän viikon luetuin julkaisu on ehdottomasti Jyrki Kataisen hallitusohjelma. Sitä on luettu, selitetty, tulkittu ja myös arvosteltu. Sen kanssa meidän on elettävä seuraavat neljä vuotta. Mitä ohjelma merkitsee Keski-Suomen elinkeinojen kehittämisen kannalta? Asiaa pitää tarkastella meidän omasta näkökulmasta eikä vain siitä mitä ohjelmaan on kirjattu.

2 kommenttia Lue koko kirjoitus

Yritysten liikevaihto kasvaa, mutta työttömyys pysyy Keski-Suomessa korkealla

Torstaina 16. kesäkuuta 2011

Viimeisimpien tietojen mukaan Keski-Suomen vientiteollisuus on toipunut 2008 alkaneesta lamasta nopeasti ja saavutti vuodenvaihteessa lähes huippuvuoden 2006 viennin tason. Tämä osoittaa, että maakunnassa on uudistumiskykyisiä ja kasvuhaluisia yrityksiä, jotka pärjäävät maailman markkinoilla.

Kilpailukykyisten, olemassa olevien yritysten lisäksi tarvitsemme kipeästi uusia yrityksiä, jotta työpaikat lisääntyisivät. Kun kilpailukyky vaatii tuottavuuden kasvua, työpaikkojen määrä ei voi kasvaa samassa suhteessa tuotannon määrän kanssa. Tämän osoittavat viimeisimmät tilastot. Keski-Suomen työttömyys oli huhtikuun lopussa 11,5 %, mikä on peräti 3 % maan keskiarvon yläpuolella.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus