Keski-Suomen liiton blogi

Kirjoittajina Keski-Suomen liiton johto ja muut talon asiantuntijat sekä vierailijat. Juttuaiheet ovat kirjoittajien omia valintoja ja näkemyksiä. Lue ja kommentoi! Kommentit päivitetään työaikana.

Arkisto

3 kirjoitusta

Kirjoitukset ajalta: marraskuu 2011

Uudenlaisia tiloja uudenlaiselle työlle

Torstaina 10. marraskuuta 2011 | Raija Partanen

Tiistaisessa Open Days -seminaarissa puhuttiin luovista ympäristöistä. Saksalaisen aluemaantieteen professori Bastian Langen alustus herätti monia askarruttavia ajatuksia siitä, mihin kaikkeen siirtyminen kohti luovaa taloutta itse asiassa vaikuttaakaan. 

Työn luonne on muuttumassa. Korkean jalostus- tai lisäarvon töitä ei enää tehdä perinteisissä toimistoissa kahdeksasta neljään. Niitä tehdään eri paikoissa, eri puolilla maailmaa, vaihtuvissa, erilaisista asiantuntijoista koostuvissa luovissa verkostoissa. Eikä niitä tehdä useinkaan edes pysyvissä työsuhteissa - tekijät voivat olla osan aikaa palkkasuhteessa, osan aikaa vaikkapa tutkimusapurahalla ja osan aikaa yksityisyrittäjinä.

2 kommenttia Lue koko kirjoitus

Venäjä, Venäjä, Venäjä ja laatu

Torstaina 10. marraskuuta 2011 | Veli-Pekka Päivänen

Suomesta on tullut venäläisten suosituin matkailukohde.  Tämä tuli selväksi Himoksella 9.11.2011 pidetyssä Keski-Suomen matkailuparlamentissa. Suomi on ohittanut Kiinan ja Suomen takana ovat Egypti, Turkki, Saksa ja Thaimaa. Venäläiset tekevät tänä vuonna liki 4 miljoonaa matkaa Suomeen. Keski-Suomen markkinaosuus näistä matkoista on alle kaksi prosenttia. Aika vähän, kun verrataan Keski-Suomen matkailun markkinaosuutta koko Suomen matkailusta, joka on 6,5 prosenttia. Tänä vuonna venäläisiä majoitusvuorokausia kertyy Keski-Suomessa 40 000. Tämä määrä pitäisi kolminkertaistaa, jotta saisimme meille kuuluvan osan venäläisistä matkailijoista. Lisäys oli 120 000 majoitusvuorokautta ja rahaa tulisi useita miljoonia euroja vuodessa. Eiköhän oteta oma osuutemme!

Yksi kommentti Lue koko kirjoitus

Pilaako vai parantaako 3. vaihemaakuntakaava vesistöjä?

Perjantaina 4. marraskuuta 2011 | Olli Ristaniemi

Turvetuotantoa, suoluontoa ja tuulivoimaa käsittelevä 3. vaihemaakuntakaava herättää jo ennen luonnosvaiheen nähtäville panoa voimakkaita mielipiteitä sekä tuulivoimasta että turvetuotannosta. Turvetuotantoa syytetään vesistöjen pilaajaksi ja kaavaluonnoksen turvetuotantoaluevarausten on väitetty lisäävän entisestään vesistöjen pilaantumista.  

Ennen kaavaluonnoksen julkistamista olen saanut viestejä, että kaavasta tullaan valittamaan mm. vesistövaikutusten osalta. Kaavaselostus kannattaa lukea tarkkaan ennen valittamisia, sillä se antaa asiasta toisenlaisen kuvan.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus