Keski-Suomen liiton blogi

Kirjoittajina Keski-Suomen liiton johto ja muut talon asiantuntijat sekä vierailijat. Juttuaiheet ovat kirjoittajien omia valintoja ja näkemyksiä. Lue ja kommentoi! Kommentit päivitetään työaikana.

Arkisto

2 kirjoitusta

Kirjoitukset ajalta: tammikuu 2012

Maakuntaviestistä Keski-Suomen hiihtoviikko

Maanantaina 23. tammikuuta 2012 | Olli Ristaniemi

Keski-Suomen 65. maakuntaviestin järjestelyt onnistuivat loppiaisena Saarijärvellä hienosti. Viestin sääntöjä hieman muutettiin pari vuotta sitten, niin että viestistä saatiin tiiviimpi urheilutapahtuma. Lähes aina, kun tapaan viestikatsomossa Pihtiputaan Alpon, alkaa pohdinta maakuntaviestin olemuksesta.

Maakuntaviesti vaatii radikaalin muutoksen. Esimerkiksi siinä ei ole mieltä, että joukkueet voivat joillakin osuuksilla hiihdättää joko nuoria tai jopa kuusikymppisiä viestinviejiä. Toiseksi, kuntien välistä kilpailua eriarvoistavat kuntarakenteen muutokset. Ja kolmanneksi, viestin nykyinen ajankohta on perinteinen, mutta silloin on usein lumiongelmia tai kovaa pakkasta.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Suuruuden ekonomialla ei hoideta julkista taloutta kuntoon

Maanantaina 2. tammikuuta 2012

Hallinnon yksinkertaistaminen on polttava puheenaihe. Tähän liittyy vahvasti käsitys, että yksikkökokoja suurentamalla saadaan aikaiseksi tehokkuutta ja palvelut turvattua. Kuntarakenteen uudistaminen on tässä asiassa aika yksiniittinen. Nykyistä suurempien kuntien oletetaan muodostuvan "vahvoiksi peruskunniksi", joissa kansanvalta ja nykyistä yksinkertaisempi hallinto lyövät kättä toisilleen. Toiminnan oletetaan tehostuvan ja eurojen säästyvän. Maakuntatasoiset kuntayhtymät on jätetty myöhempään tarkasteluun.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus