Keski-Suomen liiton blogi

Kirjoittajina Keski-Suomen liiton johto ja muut talon asiantuntijat sekä vierailijat. Juttuaiheet ovat kirjoittajien omia valintoja ja näkemyksiä. Lue ja kommentoi! Kommentit päivitetään työaikana.

Arkisto

3 kirjoitusta

Kirjoitukset ajalta: toukokuu 2012

Ikävä ABBAa!

Keskiviikkona 30. toukokuuta 2012 | Olli Ristaniemi

Kyllä tuli ikävä Abba-yhtyettä ja heidän musiikkiaan, kun kuuntelin Euroviisuja. Niin oli keinotekoista, konemaista ja vetämätöntä. Tämä Abba-ihannointini liittyy tietysti siihen, että olen Abba-ajan nuori. Jollakin voi olla ihanteena Beatles ja George Harrison, Eppu Normaali, Durade tai jopa Dallapee.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Kullanarvoinen työnilo

Maanantaina 21. toukokuuta 2012

Työelämä on suurten muutosten edessä. Vain sellainen yritys pärjää, joka kykenee luomaan työyhteisön, jossa luovuus kukoistaa ja jokainen voi laittaa itsensä likoon. Tämä ns. inhimillinen, aineeton pääoma on perinteisten tuotannontekijöiden sijaan tulevaisuuden pääasiallinen arvontuoja, jopa 50-90 %:sti.

Aineeton pääoma karttuu toimintatapojen joustavuudesta ja työntekijöiden sananvallasta, hyvästä johtajuudesta, yhteishengestä ja tietenkin työntekijöiden innostuneisuudesta, aktiivisuudesta ja sitoutumisesta. Sitä ei kilpailijakaan voi kopioida, koska se piilee ihmisten päissä ja vuorovaikutussuhteissa sekä osaamisessa.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Keski-Suomi -lähettiläät yritysten matkassa koulutusmessuilla

Perjantaina 4. toukokuuta 2012

Keskisuomalainen koulutus- ja kehittämisalan yritysverkosto EduCluster Network osallistui maaliskuussa koulutusmessuille Puolassa. Edukacja-messut järjestettiin 17. kerran Swietokrzyskien maakunnassa Kielcen kaupungissa, jonka messukeskus on keskisen Itä-Euroopan kolmanneksi vilkkain messukeskittymä. Swietokrzyskie on Keski-Suomen maakunnan pitkäaikainen yhteistyöalue, joten kutsu messuille otettiin ilolla vastaan. Messut olivat yhdistelmä suomalaisia Educa- ja Next Step -messuja. Toisin sanoen, messuilla esiteltiin sekä nuorten koulutustarjontaa että koulutus- ja osaamisalan uusimpia tuotteita ja kehittämispalveluita. EduCluster Network oli mukana esittelemässä suomalaista koulutuksenvientiä ja keskisuomalaista osaamista.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus