Keski-Suomen liiton blogi

Kirjoittajina Keski-Suomen liiton johto ja muut talon asiantuntijat sekä vierailijat. Juttuaiheet ovat kirjoittajien omia valintoja ja näkemyksiä. Lue ja kommentoi! Kommentit päivitetään työaikana.

Noin viikon positiiviset uutiset Keski-Suomesta

29.10.2015 12.17 | Veli-Pekka Päivänen


Syksyn pimeydestä huolimatta valoa on näkyvissä ainakin Keski-Suomen yhteistyössä, taloudessa, imagossa sekä liikenteessä. Tässä muutama viikon sisällä julkaistu positiivinen uutinen.


 Maakuntahallitus esittää yksimielisesti uudeksi maakuntajohtajaksi Tapani Mattilaa. Toivottavasti valinta etenee lopulliseen päätökseen samassa hengessä. Yksimielisyys osoittaa hyvää poliittista ja maakunnallista yhteistyökykyä ja -halua.

KasvuOpen kokosi ennätysyleisön Paviljonkiin. KasvuOpenista on tullut Suomen suurin pk-yritysten kasvun sparraustapahtuma. Tapahtuma noteerattiin aina New Yorkia myöten. Yritykset uskovat tulevaisuuteen ja se on erinomainen asia.

Valmetin tilaukset Kiinasta kaksinkertaistuivat. Kannattavuus on tavoitetasolla, kertoo toimitusjohtaja Pasi Laine. Valtran uutuustraktori on saanut hyvän vastaanoton markkinoilla. Teknologiateollisuus näyttää siis selvinneen rankasta rakennemuutoksesta. Myös metsäteollisuuden käyrät ovat kääntyneet kasvuun Keski-Suomessa.

Keski-Suomi on ykkönen kun kysyttiin onnellisuudesta. THL tutki ja Keskisuomalainen uutisoi asian näyttävästi. Joku koiranleuka sanoi, ettei uskoisi kun lukee lehden Lyhyet-palstaa.

Tilastokeskus kertoo, että Jyväskylän väestönkasvu jatkuu voimakkaana pienen notkahduksen jälkeen. Keski-Suomi jatkaa kasvunuralla myös tässä asiassa.

Matkailustakin kuuluu erinomaisia uutisia. Ravintola Figaro Winebistro valittiin Suomen parhaaksi viiniravintolaksi ja Sokos Hotelli Solo Paviljonki palkittiin Hongkongissa. Paviljonki-kokonaisuus kannatti siis rakentaa. Myös Himoksen kylpylä etenee hyvässä myötätuulessa.

Äänekoskella työttömyys laski syyskuussa viime vuodesta yli 9 prosenttia. Samaan aikaan koko Suomessa työttömyys lisääntyi 7,3 prosenttia. Biotuotetehtaan vaikutus taitaa näkyä jo nyt, saati sitten vuoden päästä.

Liikenteestä saatiin pitkästä aikaa positiivisia uutisia: lentomatkustajien määrä Jyväskylä-Helsinki -reitillä on kasvanut 28,2 prosenttia tänä vuonna. Taitaa olla ensimmäinen kerta koko tällä vuosituhannella. Suurin osa matkustajista jatkaa ulkomaille, joten Valmetin, Valtran, Metsä Groupin ja muiden yritysten myyntitykit ovat olleet hyvin liikekannalla. Tämä tietää hyvää myös jatkossa.

Suomalaisten mielestä Äänekoskella valmistettu Aura-juusto on Suomen paras juustobrändi. Tämäkin on osa kasvavaa Keski-Suomen biotaloutta.

Uusia asuntolainoja on myönnetty rivakasti. Keski-Suomen Osuuspankin liikevoitto vahvistui ja sama kehitys näkyy myös muissa pankeissa. Hyville hankkeille riittää siis rahoitusta myös jatkossa.

Keski-Suomi näyttää nousevan ensimmäisten joukossa pitkästä taantumasta. Ilmianna lisää positiivisia uutisia Keski-Suomesta!

 

 

2 kommenttia "Noin viikon positiiviset uutiset Keski-Suomesta"

Sinkku 29.10.2015 16.36

Mukavaa luettavaa. Lisää tällaisia kirjeitä!

Marita Salenius 29.10.2015 16.36

Kylläpä tuli negatiivinen olo blogia lukiessa. Eli, jos kannattaa jotakin muuta henkilöä, niin silloin on yhteistyökyvytön ja - haluton! Aika raskasta tekstiä kirjoittajalta. Ei näin toimita ja nalkata päättäjien käsiä. Varsinkin, kun kaikilla valtuutetuilla ei ollut tasapuolista mahdollisuutta iltapäivähaastatteluun.

Ei ollut mitenkään perusteltua laittaa aikaiseksi aamuksi haastatteluvuoroa juuri niille puolueille, joissa todennäköisimmin on karjatilallisia ja joiden tilallisten työpäivät ovat samat arkena että viikonloppuna. Tästä laitoinkin sähköpostipalautetta K-S liittoon jo heti, kun lyhyen varoitusajan ilmoitus haastatteluista tuli.

Sain itse erittäin hyvän kuvan eräästä toisesta ehdokkaasta, joka perusteli puhelinyhteydenottoaan juuri sillä, että helposti maakunnan maaseutuedustajat eivät kaikki välttämättä haastatteluun edes pääse. Oikeassa oli. Eipä kukaan muu ehdokas yhteyttä ottanut - ainakaan minuun; josko sitten muihin.

Valitettavasti kirjoituksesta saa myös sen käsityksen, että Keski-Suomi on vain akseli: Äänekoski - Jyväskylä - Jämsä! Roiskikaa nyt sieltä Citystä tänne periferiaankin sitä positiivia.

Kommentoi "Noin viikon positiiviset uutiset Keski-Suomesta"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

Tällä toimenpiteellä pyritään estämään lomakkeen käyttö roskapostitukseen.

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.