Keski-Suomen liiton blogi

Kirjoittajina Keski-Suomen liiton johto ja muut talon asiantuntijat sekä vierailijat. Juttuaiheet ovat kirjoittajien omia valintoja ja näkemyksiä. Lue ja kommentoi! Kommentit päivitetään työaikana.

Rahat tänne, Eurooppa!

7.4.2016 10.27 | Heikkinen& Partanen

No sitähän minä läksin sanomaan, että on se nyt kumma, kun ne tuolla muualla osaa kahmia tätä kansainvälistä EU-rahaa kottikärrytolkulla. Niin kuin nyt tämä Etelä-Pohjanmaa, herrajjestas sentään, kademieli pukkaa päälle kun lueskelee tätä Eväsojan Marjatan blogitekstiä Täyskädestä (29.3.).


 

Onhan meilläkin näitä osaajia, mutta niitä pitäisi olla paljon laajemmalla rintamalla. Kyllä nämä isot, yliopisto, ammattikorkeakoulu, kaupunki ja mitä niitä nyt on,  on osanneet verkonsilmät viritellä, mutta entäpä me muut? Taitaa olla rahanpyyntiverkoissa aika isoja reikiä. Elikkä oppimisen tarvetta on, ja ehkä vähän myös peiliin katsomisen paikka.

Niinpä sitten ajateltiin, että tarttis varmaan tehdä jotain. Pyydettiin tänne maakunnan pääkaupunkiin vieraita kertomaan, että miten ne oikein hommat hoitaa. Saatiin huijattua vieraileviksi tähdiksi Suojasen Elina Pirkanmaalta ja Perälän Sami Etelä-Pohojammaalta. Kertovat sitten omista onnistumisistaan ja me yritetään niiden hyvistä esimerkeistä jotain oppia. Ja ihan huijaamatta lupasi meidän oma Ahosen Laura Jykylän kaupungilta tulla jakamaan kokemuksiaan ja osaamistaan. Se on tuo Laura mahdottoman kokenut kv-osaaja ja hommannut jokusenkin euron kaupungin kassaan sieltä Brysselistä vai mistä se nyt oli. 

Niin ja jotta homma ei jää ihan vaan tämmöseksi luennoksi, niin me käynnistellään ja kokeillaan semmosta kansainvälisten hankkeiden sparrausprosessia, josta kans kerrotaan. Meillä on täällä alueen parhaat osaajat koolla, tarkotuksena on lyödä viisaat päämme yhteen ja katsella porukalla, mitä saadaan jatkossa aikaseksi. Jos  vaikka innostutaan tästä niin paljon, että ruvetaan oikein yhdessä kahmimaan rahuskaa sieltä EU:sta..!

Joten tulkaahan nyt joukolla tiistaina 19. huhtikuuta iltapäivällä tänne byrokratian linnakkeeseen, eli Cygnaeustalolle! Tarkemmat askelmerkit täällä
https://www.keskisuomi.fi/hankerahoitus/eu-rahoitus_2014-2020/euroopan_alueellinen_yhteistyo/kv-hanketilaisus_19.4.2016

Jos kahvia ja pullaa haluatte, ilmoittaudutte 12.4. mennessä. Jos ette halua, niin saa tulla ihan ilmoittamatta. Mutta sitten saattaa käydä niin, ettei löydy penkkiä. Seisomapaikkoja kyllä riittää.

Ei kommentteja "Rahat tänne, Eurooppa!"

Kommentoi "Rahat tänne, Eurooppa!"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

Tällä toimenpiteellä pyritään estämään lomakkeen käyttö roskapostitukseen.

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.