Keski-Suomen liiton blogi

Kirjoittajina Keski-Suomen liiton johto ja muut talon asiantuntijat sekä vierailijat. Juttuaiheet ovat kirjoittajien omia valintoja ja näkemyksiä. Lue ja kommentoi! Kommentit päivitetään työaikana.

Uudistetut kotisivut ja blogi

3.3.2011 8.28

Tietojen haku, asiointi ja keskustelu ovat siirtyneet yhä enemmän verkkoon. Keski-Suomen liitossa olemme valmistelleet huolella uusia kotisivuja ja arvioineet niiden toimivuutta. Miltä uudet sivut näyttävät ulkoasultaan ja käytettävyydeltään? Mitkä ovat kommenttisi sisällöstä? Näihin asioihin toivon palautetta teiltä, jotta voimme jatkossa palvella sivujen käyttäjiä entistä paremmin.

Sähköinen vuoropuhelu ja kommentointimahdollisuus lisäävät mahdollisuuksia osallistua, mutta eivät korvaa - eikä ole tarkoituskaan korvata - hyväksi koettua kasvokkain valmistelua. Tulemme edelleen järjestämään eri puolilla maakuntaa kuulemis- ja palautetilaisuuksia ohjelmatyöstä ja kaavoituksesta.   Meille on tärkeää tietää, mitä maakunnan toimijat ja asukkaat ovat mieltä elinkeinoelämän, koulutuksen, hyvinvoinnin tai toimintaympäristön haasteista ja tavoitteista. Mielipiteet vaikuttavat yhteisten tavoitteiden muodostamiseen ja toimenpiteisiin.


Maakuntana Keski-Suomi näyttää entistä yhtenäisemmältä. Tämä kuvastuu laajalla rintamalla valmistelluista ja viime kesäkuun maakuntavaltuustossa hyväksytyistä maakuntasuunnitelmasta 2030, "Yhteistyön, yrittäjyyden ja osaamisen Keski-Suomi", sekä Maakuntaohjelmasta 2011 - 2014, "Keski-Suomen kasvuohjelma". Nyt on ryhdytty näiltä osin sanoista tekoihin.  Nettisivuiltamme löydätte tietoa konkreettisista toimenpiteitä ja vastuuhenkilöistä. Työtä maakunnan hyväksi on ilo tehdä, kun taakse on haettu vankka tuki ja sitoutuminen. Tämä ilo näkyy henkilöstöni kasvoilla ja otteessa.

Yhteistyö ja yhdessä tekeminen kehittämistyössä on tärkeää. Saamme hyviä rahoitusesityksiä toimijoilta tai valmistelemme niitä yhteisesti. Rahoittajana teemme tiivistä - sanoisinko jopa maan parasta - yhteistyötä ELY-keskuksen kanssa. Maakunnan toimijoiden verkottuminen sekä nopea reagointi muuttuvissa olosuhteissa korostuu samalla kun tarvitaan pitkäjänteisyyttä.

Pöydällä juuri nyt
Tämän hetken tärkeitä tavoitteitamme ovat:

  • laajakaistan saaminen järkevin kustannuksin kaikille tarvitsijoille,
  • valtion hallinnon palveluiden saatavuus maakunnan eri osissa,
  • kustannustehokas tapa järjestää perusterveydenhoidon ja sosiaalitoimen palvelut,
  • uuden yritystoiminnan luominen sekä innovaatioiden hyödyntäminen sekä
  • koko ikäluokan saaminen peruskoulun jälkeen jatkokoulutukseen.

Teemme parhaillaan myös tuulivoima-, suo-, retkeilyreitti- ja virkistysalueselvityksiä.  Haluaisin kuulla kommenttejasi työstämme ja omia toiveitasi palautteessa. Aion tulevissa blogeissani syventyä tarkemmin yksittäisiin teemoihin.

Lopuksi toteaisin, että monet hyvät ideat syntyvät tai kiteytyvät aivan eri olosuhteissa kuin kirjoituspöydän takana. Varsinkin näin kevään alkaessa itselleni ainakin viikonloppujen hiihtoretket tarjoavat tähän mitä parhaimmat mahdollisuudet.

 

2 kommenttia "Uudistetut kotisivut ja blogi"

Matti 16.3.2011 15.15

Paljon onnea näin jälkikäteen Anitalle ja hyviä hiihtokelejä kaikille kyläläisille hyvillä laduilla!

Ulkoasu vaikuttaa melko tuoreelta, sisällöstä en vielä tiedä, mutta blogi ja sen kommentointimahdollisuus ovat tätä päivää.

Yhtä asiaa epäilen eli näyttäytyykö Keski-Suomi oikeasti entistä yhtenäisemmältä? Jotenkin tuntuu siltä, että puhutaan yhtenäisyydestä, mutta käytännössä vedämme kukin omaan suuntaan ja Keski-Suomen etu jää oman edun alle. Toivottavasti olen väärässä.

Ahti Ruoppila 17.3.2011 8.43

Hyvältä näyttää uudistus. Ja blogikirjoittelukin on tietysti askel kohti uutta ja avointa hallintokulttuuria.
Toivottavasti jatkossa myös meitä sosiaalipartnereita kuullaan valmistelussa ja päätöksenteossa vähintään samalla tapaa kuin ennenkin.

Kommentoi "Uudistetut kotisivut ja blogi"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

Tällä toimenpiteellä pyritään estämään lomakkeen käyttö roskapostitukseen.

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.