Keski-Suomen liiton blogi

Kirjoittajina Keski-Suomen liiton johto ja muut talon asiantuntijat sekä vierailijat. Juttuaiheet ovat kirjoittajien omia valintoja ja näkemyksiä. Lue ja kommentoi! Kommentit päivitetään työaikana.

Keitele vehmas ja Päijänne jylhä - toista kertaa kesätöissä Keski-Suomen liitossa

18.6.2012 12.59
Pinja Päivänen joutui myös "munkkilatinan" kielikylpyyn.

Pinja Päivänen joutui myös "munkkilatinan" kielikylpyyn.

Jälleen alkoi kesäloma! Raskaan lukiovuoden jälkeen ensimmäinen lomaviikko tuntui oudolta. Yhtäkkiä ei ollutkaan enää kokeita, joihin lukea tai pitkän matikan tehtäviä, joita laskea. Vihdoin sai rentoutua. Kaikki kaveritkin tuntuivat olevan muualla tai töissä. Makasin kotona ja uusi Fatboy-säkkituoli, Facebook ja Miika Nousiaisen Vadelmavenepakolainen tulivat vähän turhankin tutuiksi.


Loppuviikosta sain kuitenkin tarpeekseni. Löhöily ja joutenolo alkoivat turhauttaa. Varsinkin kun sääkään ei ollut mitenkään erityinen. Hoin päässäni: "Onneksi ensi viikolla on töitä, ensi viikolla pääset töihin tekemään jotain, parin päivän päästä helpottaa." Myönnän, en taida olla aivan täysijärkinnen.

Ja viimein koitti maanantai! Seitsemältä herääminen tuntui todella vaikealta, kun oli tottunut nukkumaan puoleen päivään asti. Musiikki-ihmisenä luulisi että rytmi olisi verissä, mutta kun unirytmin menettää, sitä on vaikea saada takaisin. Keski-Suomi-talolla allekirjoitin muutaman paperin, jonka jälkeen tuttu ja turvallisen ihana "kummitiimini" aluekehitystiimi otti minut huostaansa. Ensimmäisen päivän tein excel-taulukoita ja siivosin mappeja onnellisena.

Toisena päivänä minua odotti tuttu leikekirja-projekti. Viime kesänäkin olin liimaillut ja leikkaillut vanhoja lehtileikkeitä leikekirjaan, mutta tänä vuonna lehtileikkeitä tuntui kerääntyneen loputon kasa. Askartelun ohessa tulin aivan tahtomattanikin silmäilleeksi otsikoita ja juttuja. Oli keskustelua tuulivoimasta, turvekaavoituksesta, Mauri Pekkarisen vihjailua ryntäistä, taas tuulivoimaloista ja turpeesta, kuntaliitoksista ja kuntahyyty-, anteeksi siis kuntayhtymistä.  Ei tuulivoimalle, ehdottomasti lisää tuulivoimaa, huolestutaan vesistöistä ja työpaikoista. Paljon kului aikaa ja punaisessa muovikuoressa olevaa kaksipuolista teippiä.

Leikekirjassa riittikin työmaata lähes neljälle päivälle. Torstaiaamuna jätin kuitenkin lehtileikkeet hetkeksi oman onnensa nojaan ja osallistuin MYR:in kokoukseen. Asiat sinänsä olivat ihan mielenkiintoisia: elinkeinojen kehitystä, rahoitusta ja muuta mukavaa, mutta paikoitellen puhe oli niin kaukana selkokielestä, että aika hyville sijoille oltaisi päästy kapulakielen SM-kilpailuissa. Ei vaan vitsivitsi, haittaakse, vika taisi olla minussa. Yhteiskuntaopin ykköskurssi ei täysiä valmiuksia sen "munkkilatinan" ymmärtämiseen antanut.

Kokonaisuudessaan kulunut viikko oli hieman yksitoikkoisista työtehtävistä huolimatta erittäin mukava ja antoisa. Sain jälleen nauttia Keski-Suomen liiton rennosta ja avoimesta työilmapiiristä ja kultaakin kalliimpia työkokemuksia jatkoa varten. Ja oma, itse tienattu raha on aina iskältä tai äipältä saatua jollain tavalla parempaa! Mielelläni olisin voinut toisenkin viikon täällä pyöriä juoksutettavana ja askartelemassa, mutta valitettavasti ensi viikolla paikkani ottaa joku toinen, toivottavasti yhtä innokas kesätyöläinen. ;)

Hyvää kesää ja suuri kiitos kaikille!!

Pinja Päivänen

Ei kommentteja "Keitele vehmas ja Päijänne jylhä - toista kertaa kesätöissä Keski-Suomen liitossa"

Kommentoi "Keitele vehmas ja Päijänne jylhä - toista kertaa kesätöissä Keski-Suomen liitossa"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

Tällä toimenpiteellä pyritään estämään lomakkeen käyttö roskapostitukseen.

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.