Keski-Suomen liiton blogi

Kirjoittajina Keski-Suomen liiton johto ja muut talon asiantuntijat sekä vierailijat. Juttuaiheet ovat kirjoittajien omia valintoja ja näkemyksiä. Lue ja kommentoi! Kommentit päivitetään työaikana.

Kirpputorihamsteri

30.7.2012 13.13 | Hannu Koponen

Minä olen hamsteri. Ei, en viittaa tällä ruokailutottumuksiini, poskipussini ovat tyypillisesti tyhjät. Hamsteriviittaus tulee himostani kirpputoreihin, joiden suurkuluttaja olen.

Olen vuosia ihmetellyt ihmisten kyltymätöntä tarmoa myydä tyhjiä pulloja, rikkinäisiä astioita ja puolitäysiä voidetuubeja. Kirpputorilla pitää paikkansa vanha sanonta: toisen roska on toisen aarre. Mutta silti - rikkinäinen astia on rikkinäinen, vaikka siellä olisi mikä leima pohjassa! Vaikka ystäväpiirini laajasti harrastaa kirpputoreilla käyntiä, en tunne ketään, jonka mukaan tyhjä vihreä pullo olisi koskaan lähtenyt.


Minun keräilijän-metsästäjän vaistoni heräävät, kun näen kirpputorilla 50-luvun huonekaluja. Tällöin lähestyn varovaisesti saalista, muka välinpitämättömänä, ja tarkkailen kohdetta seuraten samalla ympäristöäni.  Vilkuilen ympärilleni, onko joku muu huomannut saaliin. Teen pikaisen arvion kohteen kunnosta ja myyjän ammattimaisuudesta. Vasta tämän jälkeen aloitan tarkemman kuntoarvion: pohdin maalinpoiston vaikeutta, verhoilutarvetta ja lopulta hintaa suhteessa laatuun.

Onneksi nykyään ymmärrän jo ennen ostotilannetta kysyä itseltäni: "Tarvitsetko juuri tämän?". Ja jos en ymmärrä, hoitaa vaimo sekä kysymisen että vastaamisen.  Usein kuitenkin myyjä tulee hinnassa vastaan ja päädyn ajamaan kotiin löytöni kanssa miettien kuumeisesti, mihin sen laittaisin.  Pidän tinkimisestä ja osaan jopa jättää ihastukseni jonkun muun aarteeksi, jos hinta ylittää sen mitä olen valmis maksamaan.

Keski-Suomi on mainio kirpputorimaakunta. Jyväskylän mittavasta ja laadukkaasta kirpputorimaisemasta kannattaa saalistusreviiriä laajentaa myös muualle. Saarijärvellä, Keuruulla, Jämsässä ja Äänekoskella olenkin jo käynyt saalistamassa.  Pohjoisen Keski-Suomen kirpputorit koluan kesälomallani. Ja onneksi ovat Sepänaukion sunnuntaikipparit ja kaikki maakunnan kirpputoritapahtumat.  Ilman niitä kesä tuntuisi jotenkin vajaalta.

Ei kommentteja "Kirpputorihamsteri"

Kommentoi "Kirpputorihamsteri"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

Tällä toimenpiteellä pyritään estämään lomakkeen käyttö roskapostitukseen.

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.