Keski-Suomen liiton blogi

Kirjoittajina Keski-Suomen liiton johto ja muut talon asiantuntijat sekä vierailijat. Juttuaiheet ovat kirjoittajien omia valintoja ja näkemyksiä. Lue ja kommentoi! Kommentit päivitetään työaikana.

Sairaslomallakin oppii

18.10.2012 8.28 | Olli Ristaniemi

Kirjoitin viime keväänä blogissani "Malttia ja tarkkaavaisuutta" polkupyörällä kaatumisestani. Vasen olkapääni loukkaantui tuossa onnettomuudessa. Sitä yritettiin hoitaa mm. kortisonipiikeillä. Hoidot eivät auttaneet ja leikkaus oli edessä.


Leikkauksessa paljastui, että vamma oli odotettua pahempi. Ensimmäiset kaksi viikkoa meni käsi kantositeessä ja pienen voimistelun merkeissä. Sitten alkoi fysioterapeutin "rääkki".

Kättäni on väännetty ja käännetty sinne sun tänne. Alussa tuli vesi silmiin kun kiinnikkeet rutisivat.  Hieronta on myös kuulunut asiaan. Omaehtoista vääntöä ja kääntöä on koko ajan useasti päivässä. Ja sairaslomalta palattuani kuntoutus jatkuu.

Kuntoutus on "rääkkäyksestä" huolimatta avannut silmiäni. Olen aina pitänyt hierontaa, kuntopallon pyöritystä ja punnusten nostelua enemmän tai vähemmän turhana toimintana, en ole suhtautunut niihin vakavasti. Olen tähän asti ollut sitä mieltä, että hiihto, halkojen hakkuu ja ojan kaivuu pitävät yläkehon kunnossa. Näin varmasti on, mutta olen muuttanut käsitystäni: nyt ymmärrän niitä jotka käyvät esimerkiksi hartiahieronnassa.

Kuntoutuksen aikana olen huomannut kuinka tärkeää on hieronta, kuntopallon pyöritys ja punnusten nostelu perisuomalaisen junnaamisen sijasta. Yläkehoni tuntuu voivan paremmin kuin koskaan ennen, lievästä olkakivusta huolimatta. Liikuntatapoihini tulee nyt muutos. Olkapää täytyy kuitenkin saada kuntoon tulevaksi hiihtokaudeksi.

Entäs talvipyöräily? ovat monet ovat kysyneet. Maakuntajohtajakin totesi, että nyt et Olli enää pyöräile talviaikaan. Itse olen ajatellut samansuuntaisesti, mutta - henkilöautolla en töihin tule!

 

 

Ei kommentteja "Sairaslomallakin oppii"

Kommentoi "Sairaslomallakin oppii"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

Tällä toimenpiteellä pyritään estämään lomakkeen käyttö roskapostitukseen.

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.