Keski-Suomen liiton blogi

Kirjoittajina Keski-Suomen liiton johto ja muut talon asiantuntijat sekä vierailijat. Juttuaiheet ovat kirjoittajien omia valintoja ja näkemyksiä. Lue ja kommentoi! Kommentit päivitetään työaikana.

Vaalitulosspekulointia

30.10.2012 9.42 | Hannu Koponen
Mistäs päin nyt tuulee?

Mistäs päin nyt tuulee?

VAROITUS: tämä teksti sisältää vielä vahvistamatonta tietoa kunnallisvaalien tuloksista. Lukijan tulee suhtautua seuraavassa esitettyihin ajatuksiin sillä varauksella, että kunnallisvaalien tulosten tarkastaminen on vielä käynnissä. Toisin kun elokuvissa, teksti ei kuitenkaan sisällä  juurikaan tuotesijoittelua.


Eilisaamu meni excel- taulukoita täytellessä. Poimin vaalit.fi sivuilta edellisyönä klo 01:44 päivitetyt alustavan laskennan tulokset ja pähkäilin D'Hondtia ja yhteen- ja jakolaskua. Lopputulos ei kai ole kellekään yllätys: vaalit tuovat muutoksia myös maakuntahallintoon. Vaikka silmissäni vieläkin vilisevät luvut ja taulukot, tässä muutama epävirallinen ennakkotieto sunnuntain kunnallisvaalien vaikutuksista.

Keski-Suomen maakuntavaltuusto kasvaa yhdellä jäsenellä, kiitos Petäjäveden väestölisäyksen. Uuden valtuuston pääluku on kahdeksankymmentä, kun nykyisessä valtuustossa Keski-Suomen liiton ylintä valtaa käyttää 79 valtuutettua. Maakuntavaltuustoonhan valitaan jokaisesta kunnasta yksi jäsen jokaista alkavaa 4000 asukasta kohti vaalien poliittinen kannatus huomioiden. Kuntien edustajainkokous, joka maakuntavaltuuston valitsee, kokoontuu ensi maaliskuun 6. päivänä.

Kansanvallan juustohöylä näyttää sipaisevan kaikilta maakuntavaltuuston ryhmiltä siivun perussuomalaisille. Keskusta, SDP, Vasemmistoliitto, Vihreät ja Kristillisdemokraatit menettävät jokainen yhden paikan ja Kokoomus peräti kaksi. Perussuomalaisille laskelmat povaavat maakuntavaltuustoon kahdeksaa lisäpaikkaa. Uusia kasvoja valtuustoon saataneen muitakin kun perussuomalaisilta.

Muutoksia siis tulee ja ne näkyvät varmasti myös maakuntahallituksessa, jonka uusi maakuntavaltuusto valitsee ensi kesän korvalla. Tervetuloa teille kaikille tekemään yhteistä hyvää Keski-Suomeen!

Ei kommentteja "Vaalitulosspekulointia"

Kommentoi "Vaalitulosspekulointia"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

Tällä toimenpiteellä pyritään estämään lomakkeen käyttö roskapostitukseen.

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.