Keski-Suomen liiton blogi

Kirjoittajina Keski-Suomen liiton johto ja muut talon asiantuntijat sekä vierailijat. Juttuaiheet ovat kirjoittajien omia valintoja ja näkemyksiä. Lue ja kommentoi! Kommentit päivitetään työaikana.

Taiteella ja liikunnalla kohti työhyvinvointia ja organisaation menestystä

4.1.2013 8.42


Työllisyysasteen nostaminen on välttämätöntä, jotta ikääntyvän hyvinvointiyhteiskunnan palvelut voidaan rahoittaa tulevaisuudessakin. Talouskriisin väistyttyä meitä uhkaa myös työvoimapula, jolloin kilpailu motivoituneesta ja osaavasta työvoimasta kiihtyy.  Erityisten tärkeitä hyvä työilmapiiri, yhteisöllisyys ja työelämän joustavuus ovat nuorille työntekijöille. Organisaatiot joutuvatkin panostamaan yhä enemmän työhyvinvointiin ja työilmapiirin parantamiseen.


Liikunnan vaikutus ihmisten hyvinvoinnille on ymmärretty jo vuosikymmeniä sitten. On selvää, että hyväkuntoinen työntekijä jaksaa paremmin, sairastaa vähemmän ja tekee työnsä tehokkaammin kuin huonokuntoinen. Viime vuosina myös taide on tullut työpaikoille entistä vahvemmin, koska sillä on kiistatta vaikutusta ihmisten henkiseen hyvinvointiin ja luovaan ajatteluun. Taide ja liikunta yhdistyvät usein työpaikan virkistyspäivässä, jossa ensin pelataan salibandya ja myöhemmin kuunnellaan stand-up-koomikkoa. Vapaa-ajan virkistymistä voidaan tukea esimerkiksi kulttuuri- ja liikuntaseteleillä.  

Virkistystoiminta on kannatettavaa ja se voi hetkellisesti lisätä työntekijän hyvinvointia. Organisaatioiden kannattaa kuitenkin siirtyä yksittäisistä virkistystoimenpiteistä kohti taidetta ja liikuntaa hyödyntäviä kehittämisprosesseja, jolloin voidaan lisätä pysyvästi työyhteisöjen hyvinvointia, vuorovaikutusta ja luovuutta. Taide ja liikunta kannattaa tuoda osaksi henkilöstön kehittämisohjelmaa tai jopa strategiaa, jolloin se tukee organisaation menestystä.  

TAI LIIKU- Taide- ja liikuntalähtöiset työelämän kehittämisinnovaatiot -projekti yhdistää taide- ja liikuntasisältöjä työyhteisöjen kehittämiseen ja työhyvinvoinnin lisäämiseen. Projektin toteuttavat Jyväskylän ammattikorkeakoulu Oy, Humap Oy ja Keski-Suomen Liikunta ry, jonka lisäksi siinä on mukana yhdistyksiä ja yrityksiä monilta taiteen ja liikunnan aloilta.

Lisätietoja projektista löytyy osoitteesta http://www.jamk.fi/tutkimus/projekteja/tailiiku/etusivu

 

 

 

 

   

Ei kommentteja "Taiteella ja liikunnalla kohti työhyvinvointia ja organisaation menestystä"

Kommentoi "Taiteella ja liikunnalla kohti työhyvinvointia ja organisaation menestystä"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

Tällä toimenpiteellä pyritään estämään lomakkeen käyttö roskapostitukseen.

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.