Keski-Suomen liiton blogi

Kirjoittajina Keski-Suomen liiton johto ja muut talon asiantuntijat sekä vierailijat. Juttuaiheet ovat kirjoittajien omia valintoja ja näkemyksiä. Lue ja kommentoi! Kommentit päivitetään työaikana.

Tahto vaatii tekoja

17.6.2013 6.42
Ulla Perämäki kannustaa talkoisiin Keski-Suomen puolesta.

Ulla Perämäki kannustaa talkoisiin Keski-Suomen puolesta.

Tahto vaatii tekoja. On naivia uskoa kaiken kääntyvän hyväksi, jos vain tahdomme lujasti. Siinä tahtoessa ja odottaessa muut toimivat ja saavat sen mitä mekin olisimme tahtoneet. On myös tyhmää ja itsekästä ilmoittaa kovaan ääneen tahtovansa ja jäädä odottamaan, että muut tekevät ja toimivat minun tahtoni toteuttamiseksi.

Minun tahtoni on, että Keski-Suomi on vetovoimainen ja kasvava maakunta, jossa on koulutusta, osaamista ja työtä nykyisille ja tuleville keskisuomalaisille. Tätä samaa tahtovat varmasti kaikki, mutta mitä me teemme näiden asioiden eteen? Olemmeko valmiit pistämään itsemme peliin maakuntamme hyvinvoinnin puolesta? Olemmeko valmiit tekemään vähän enemmän, avaamaan portteja ja kaatamaan raja-aitoja. Olemmeko todella siihen valmiit, vaikka emme itse tai kuntamme, kaupunkimme, kuntayhtymämme, yrityksemme, järjestömme tai puolueemme, saisi tekemisestämme välitöntä hyötyä tai voittoa?

Olen itse valmis talkoisiin Keski-Suomen, keskisuomalaisten ja keskisuomalaisen työn puolesta. Näihin talkoisiin me tarvitsemme koko maakunnan väen, mutta poliittisilla luottamushenkilöillä ympäri maakuntaa on merkittävin rooli. Avoin ja rakentava keskustelu sosiaali- ja terveydenhuollon alueratkaisusta on nyt aloitettava. Kukaan ei voi jäädä omaan bunkkeriinsa, vaan yhteinen tahto on löydyttävä ja sitten toimitaan sen tahdon mukaisesti, yhdessä.

Yksi kommentti "Tahto vaatii tekoja

Toimi Kankaanniemi 18.6.2013 9.40

Kunnallisen vaalikauden alussa niin uusien kuin kokeneidenkin poliittisten päättäjien on yhdessä asetettava jämäkät tavoitteet ja päämäärät, joihin pyrimme. Tahtotila tarvitaan ja se kypsyy konkreettiseksi toiminnaksi, kun jokainen tekee osuutensa ja edes muutamat ylittävätkin itsensä.

Meillä Keski-Suomessa on tärkeä tavoite säilyttää maakunta koossa. Vain alueellisesti ja toiminnallisesti yhtenäinen maakunta menestyy. Hajoamista tuntuvat aiheuttavan niin sisäiset paineet kuin ulkoiset imut. Niihin on vastattava. Edellisillä vuosikymmenillä yhteenkuuluvuus ja yhteinen etu koettiin paljon vahvemmin kuin nyt. Esimerkiksi valtion keskushallinnon on helppo ajaa keskittämistä ja voimavarojen suuntaamista muiden maakuntien eduksi, jos me keskisuomalaiset emme ole yhdessä rintamassa etujamme ja oikeuksiamme puolustamassa.

Elinkeinopolitiikka on nyt avainasemassa. Panostuksista on pidettävä huolta. Se tuo voimaa maakuntaan; työpaikkoja, tuloja ihmisille ja kunnille, elämää ja tulevaisuutta. Lamaan ei pidä alistua. Yhteisrintamassa tuloksia on saavutettavissa tältäkin osin. Tunnustamme, että sinun ja kotikuntasi etu on myös minun ja kotikuntani etu.

Konkreettinen asia on maakuntahallituksen puheenjohtajan mainitsema sosiaali- ja terveydenhuollon alueratkaisu. Keskustelun aika on nyt, vaikka lainsäädäntö vielä puuttuu. Täydellistä mallia ei ole, mutta koko maakuntamme väestöä ja yhtenäisyyttä palveleva, nykyistä demokraattisempi, tehokas ja taloudellinen vaihtoehto löytyy. Meidän on pyrittävä siihen, että saamme oikeuden parhaaksi katsomamme mallin käyttöönottoon. Elokuussa tästä asiasta keskustellaan - toivottavasti rakentavassa hengessä!

Toivon maakuntahallituksen puheenjohtajalle Ulla Perämäelle ja hänen johtamalleen luottamushenkilö- ja viranhaltijajoukkueelle menestystä ja pelottomuutta tarttua suuriin asioihin, joita edessämme on!

Kommentoi "Tahto vaatii tekoja"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

Tällä toimenpiteellä pyritään estämään lomakkeen käyttö roskapostitukseen.

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.