Keski-Suomen liiton blogi

Kirjoittajina Keski-Suomen liiton johto ja muut talon asiantuntijat sekä vierailijat. Juttuaiheet ovat kirjoittajien omia valintoja ja näkemyksiä. Lue ja kommentoi! Kommentit päivitetään työaikana.

Sähköpostihelvetti

15.8.2013 8.26 | Olli Ristaniemi

Kaikki tietävät, että sähköpostia tulee paljon. Siitä on tullut "korvaamaton" tiedonvälittäjä. Kun muistelee aikaa ennen sähköpostia, kirjeitä ja puheluja tuli luonnollisesti enemmän kuin tänä päivänä. Silloin harkitsi mitä kirjeitä lähettää ja soittaako vai ei.

Olen ilmoittanut monelle s-postia lähettävälle taholle, että en halua niitä enää. Tästä huolimatta postia tulee päivittäin melkoinen määrä. Asia nousi esille sisäisessä koulutuksessamme viime keväänä: lähes kaikilla päivä alkaa sähköpostin selailulla ja sitä seurataan pitkin päivää. Olemme sähköpostin "orjia". Koulutuksessa tuli esille, että ensin tulee tehdä päivän tärkeimmät työt ja vasta sitten katsoa saatua sähköpostia.


Tämä koulutuksemme innoitti minut seuraamaan jonkin aikaa omaa sähköpostiani viime keväänä Lapin hangilla. Halusin tehdä asiasta omakohtaisen tutkimuksen. Yhdeksän päivän aikana sain 159 s-postia. Näistä 47 liittyi jollakin tapaa töihini. Töihini liittyvistä posteista viisi oli sellaisia, jotka vaativat toimenpiteitäni, loput olivat yleisinformaatiota jne. Nykyisenä tietotekniikan aikana hoidin nuo viisi sähköpostin vaatimaa toimenpidettä etätyönä Lapista. Näinhän lomalla ei pitäisi toimia, mutta en voinut vastustaa tätä tutkimuskiusausta. Ja sama näyttää jatkuvan tällä elokuun lomaviikolla.

Moni varmaan kysyy, ja itsekin, miksi sitten seuraan sähköpostiani lomallani muutenkin kuin tutkimusmielessä? Maailma muuttuu maapallolla, Euroopassa, Pohjoismaissa, Suomessa ja Keski-Suomessa nopeassa tahdissa ja tiedonvälitys on valtaosaltaan internetissä ja sähköpostissa. Mahdollisuus seurata kehitystä on aivan toista kuin 1990-luvulla. Ja kun on Keski-Suomen liiton työntekijä ja maakunnan asialla, on mielestäni velvollisuus ja itsestään selvyys seurata mitä ympärillä tapahtuu.

Mitä sitten tämän "sähköpostihelvetin" suhteen voisi tehdä? Koulutuksemme antoi hyvän lähtökohdan. Olen yrittänyt muuttaa työtapani sähköpostin suhteen. S-postin tuloilmoitus pois päältä. Teen ensin päivän tärkeät työt ja vasta sitten s-postin purku.  Ja sitten jossakin välissä iltapäivällä s-postin luku toisen kerran.

No, työtapani muutos ei ole sataprosenttisesti kantanut hedelmää - eikä "sähköpostihelvetti" ole jättänyt minua rauhaan. Jopa maakuntavaltuuston ja maakuntahallituksen kokouksissa olen sortunut, näin ei voi jatkua ...

Yksi kommentti "Sähköpostihelvetti

Merja Lahti 15.8.2013 8.42

Viestinnän virta on vuolas! Aamu-TV:n mukaan jossain koulun ala-asteella oli tehty periaatepäätös, että oppilaat eivät enää (!) saa pitää kännyköitään pulpetilla tuntien aikana, vaan ne pitää jättää telineeseen. Jaa kännyköitäkö ne tenavat näprää koulutunneillakin nykyään?!

Kommentoi "Sähköpostihelvetti"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

Tällä toimenpiteellä pyritään estämään lomakkeen käyttö roskapostitukseen.

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.