Keski-Suomen liiton blogi

Kirjoittajina Keski-Suomen liiton johto ja muut talon asiantuntijat sekä vierailijat. Juttuaiheet ovat kirjoittajien omia valintoja ja näkemyksiä. Lue ja kommentoi! Kommentit päivitetään työaikana.

Kaikki on vinksin vonksin tai ainakin heikun keikun

10.12.2013 10.50 | Olli Ristaniemi

Yllä olevat Peppi Pitkätossun laulun sanat tulevat useasti mieleeni, kun pyöräilen työmatkojani ja muutenkin ympäri Keski-Suomea. Nimittäin liikennemerkit ovat monin paikoin vinksin vonksin.

Arvioni on, että 10-20 prosenttia merkeistä on kallellaan johonkin suuntaan, joillakin tieosuuksilla jopa puolet. Myös pientareen muoviset varoitustolpat ovat usein miten sattuu tai osa puuttuu.


 

Vinksin vonksin olevat liikennemerkit antavat tiellä liikkujalle epäsiistin ja heikon kuvan tienpitomme tasosta. Ja mitähän ulkomaalainen tästä ajattelee? Ei luulisi olevan kallista pitää merkit suorassa. Tämä operaatio olisi hyvä tehdä aina kesän kynnyksellä.

Pyöräretkilläni olen pannut myös merkille, että valtaosa kevyen liikenteen väylistä on heikun keikun. On kuoppia, töyssyjä ja rakoilua. Osaa näistä väylistä voi pitää pyöräilijälle jopa vaarallisina, esimerkiksi Saarijärvellä valtatieltä 13 Tarvaalan suuntaan. Kyllä teitä ja katuja hinkataan ja höylätään, miksi sitä ei tehdä yhtä intensiivisesti kevyen liikenteen väylille? Positiivista on, että Jyväskylässä ainakin näin alkutalvesta on Keljon kevyen liikenteen väyliä hoidettu ja hiekoitettu kiitettävästi. 

Kuokkalan kehäväylä avattiin hiljan ja kevyen liikenteen väylä on hieno. Mutta miksi esimerkiksi Ristonmaan liikenneympärässä pyörätien ja ajoradan välinen kiveys on tehty pyöräilyn kannalta liian jyrkäksi kulmaltaan? Tähän samaan asiaan on Jyväskylän Pyöräilyseura kiinnittänyt huomiota monessa paikassa.

Ihmisiä kannustetaan liikkumaan jalan ja pyörällä mutta näille tarkoitettujen väylien huono kunto ei siihen innosta.

 

 

 

Ei kommentteja "Kaikki on vinksin vonksin tai ainakin heikun keikun"

Kommentoi "Kaikki on vinksin vonksin tai ainakin heikun keikun"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

Tällä toimenpiteellä pyritään estämään lomakkeen käyttö roskapostitukseen.

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.