Keski-Suomen liiton blogi

Kirjoittajina Keski-Suomen liiton johto ja muut talon asiantuntijat sekä vierailijat. Juttuaiheet ovat kirjoittajien omia valintoja ja näkemyksiä. Lue ja kommentoi! Kommentit päivitetään työaikana.

Viru-Nigulan kuosia sukissa

7.1.2014 14.38 | Hannu Koponen

Minä olen kateellinen. Vietin minilomaa erinomaisessa seurassa Tallinnassa ja totesin taas kerran virolaisten osaavan. Tällä kertaa tarkoitan pukeutumista ja vielä tarkennettuna kansallispukukuoseja.

Virossa on jo pitkään ollut saatavilla eri alueiden kansallispukukuosisia tuotteita. On saapasta ja sukkaa, erilaisia pussukoita kännyköille ja löytyypä pussilakanoitakin kansallispukukuosissa.  Toistaiseksi olen törmännyt Suomessa vain Duudsonien vanavedessä uutta renessanssia elävään Jussi-paita -kuosiin. Koska minusta kansallispukukuviot ovat hauskoja, minut saattaakin tavata jatkossa Viru-Nigulan tai Kihnun kansallispukujen kuoseja mukailevissa kirkkaan värisissä sukissa.


Miksei Keski-Suomessakin oteta rohkeasti kansallispuvun kuoseja uuteen käyttöön? Näinkin voisi tuoda esille sen, että meillä on Keski-Suomessa paitsi juuret ja traditiot, myös tässä ajassa elämisen meininki ja pientä pilkettä silmäkulmassa. Olisi hauska solmia Keski-Suomen kansallispukukuosinen solmio tai laittaa puvun kanssa hieman anarkistisemmin kansallispukukuvioiset sukat. Jep, en taida olla kovin rohkea pukeutuja, koska tuo on minusta uskaliasta.  Kansallispuku on juhlava ja arvokas, mutta siitä arvokkuudesta ei lähtisi mitään pois, jos rinnalle tulisi modernimpaa käyttövaatetta jotka toistaisivat noita esi-isiemme ja ennen kaikkea esiäitiemme vaatteiden kuvioita. Se olisi perinteiden vaalimista tässä ajassa.

No, tuskin minua tullaan lähikuukausina vielä kansallispuvussa näkemään. Vaikka toisaalta, sehän ratkaisisi monia pukeutumisongelmia - eikös kansallispuku käy tilaisuuteen kuin tilaisuuteen?

Ei kommentteja "Viru-Nigulan kuosia sukissa"

Kommentoi "Viru-Nigulan kuosia sukissa"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

Tällä toimenpiteellä pyritään estämään lomakkeen käyttö roskapostitukseen.

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.