Keski-Suomen liiton blogi

Kirjoittajina Keski-Suomen liiton johto ja muut talon asiantuntijat sekä vierailijat. Juttuaiheet ovat kirjoittajien omia valintoja ja näkemyksiä. Lue ja kommentoi! Kommentit päivitetään työaikana.

Odotusta ja juhannusta

17.6.2015 13.04 | Merja Lahti
Hellepäivän aurinko laskee Keiteleen syliin.

Hellepäivän aurinko laskee Keiteleen syliin.

Ihmisen elo on ainaista odottamista. Niin kuin nytkin. Odotamme kiihkeästi kesälomaa.

Tänä vuonna odotamme kiihkeästi myös kesää, sitä kunnollista ja oikeaa, jolloin ei tarvita pipoa, sukkahousuja eikä villa-, toppa- tai tuulitakkia. Odotamme uimaranta-, terassi-, veneily- ja mökkikelejä. Odotamme että tarkenisi kulkea avojaloin. Odotamme kesämekkoja, bikinejä ja aurinkohattuja. Odotamme että voisimme
kääntää kasvot päin aurinkoa, sulkea silmät ja huokaista sitä autuutta.


Säätiedotusta odotamme päivittäin, vaikka sisimmässämme tiedämme että ei se muutu, suursäätila. Sen kertoo meille Matti Huutonen ystävällisellä ja hiukan anteeksipyytävällä äänellä: rintama työntyy ja vaarallisen voimakkaat puuskat riepottelevat ja vettä tulee koko ajan tai voimakkaina kuuroina. (Kuurot tosin väistyvät vähitellen koilliseen, mutta lounaasta saapuu aamuun mennessä uusi erityisen syvä matalapaine ja hohhoijjaa ja niinpä tietysti...) Jos olisin Matti H, laittaisin kauppareissulle kommandopipon, etteivät tuntisi. Jostainhan se turhautunut kesälomalainen syypään keksii, kun kylmissään kulkee. Tinttaa vielä viatonta meteorologia kuonoon.

Toisaalta, eihän sitä tiedä vaikka helleaalto yllättäisi. Heilahtaisi Suomen päälle kuin pehmoinen viltti ja jäisi siihen pitkäksi aikaa. Keräisi tenavat hiekkarannoille ja nuorison puistoihin. Saisi kadut ja kivitalot hohkaamaan. Ajaisi veneet vesille.

Jos niin käy, pitää kiiruhtaa laiturille uittelemaan jalkoja ja nakkelemaan leivänmuruja sorsanpojille. Hakemaan jäätelöä kyläkaupasta ja sanomaan kauppiaalle että tulihan se kesä. Pitää kerätä kimppuun leinikkejä, koiranputkia ja harakankelloja, laittaa kimppu maljakkoon ja kiviä pohjalle että ei kaadu jos tuulee. Pitää istuskella mökin rapulla tai puunrungolla tai rannan kivellä tai veneen kannella. Pitää kääntää kasvot päin aurinkoa, sulkea silmät ja huokaista sitä autuutta.

Mahdollisimman leppoisaa juhannusta sinullekin.

Ei kommentteja "Odotusta ja juhannusta"

Kommentoi "Odotusta ja juhannusta"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

Tällä toimenpiteellä pyritään estämään lomakkeen käyttö roskapostitukseen.

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.