Keski-Suomen liiton blogi

Kirjoittajina Keski-Suomen liiton johto ja muut talon asiantuntijat sekä vierailijat. Juttuaiheet ovat kirjoittajien omia valintoja ja näkemyksiä. Lue ja kommentoi! Kommentit päivitetään työaikana.

Vielä on kesää jäljellä

23.6.2015 8.27 | Veli-Pekka Päivänen
Claude Monet, Heinäsuova ilta-auringossa, 1891, öljy kankaalle. Gösta Serlachiuksen taidesäätiö. Kuva: Rauno Träskelin.

Claude Monet, Heinäsuova ilta-auringossa, 1891, öljy kankaalle. Gösta Serlachiuksen taidesäätiö. Kuva: Rauno Träskelin.

Keski-Suomen yritysvetoinen matkailustrategia näyttää toteutuvan. Yritykset investoivat matkailukeskuksiin ja kehittävät monipuolisesti palveluja eri kohderyhmille lamasta huolimatta. Meillä palvellaan festarikansaa, kulttuuriväkeä, golfareita sekä perhematkailijoita. Hyvä niin.

Keski-Suomen talvimatkailun lippulaiva Himos on kehittynyt myös kesämatkailun kärkikohteeksi. Uusien investointien myötä Himoslomien järjestämät kesäfestarit keräävät tänä suvena arviolta 150 000 maksavaa asiakasta Himokselle. Himos Parkin uusi 8 000 henkilön teltta sai tuli- tai paremminkin vesikasteen juhannuksena. Hyvin näytti teltta palvelleen. Kauan suunniteltu Himoksen kylpyläkin on taas hyvin lähellä lopullisia investointipäätöksiä ja siinä on mukana myös kansainvälistä väriä Intiasta saakka. Jospa kolmas kerta toden sanoo.


Lomakeskus Revontuli toi Hankasalmelle palan Amerikkaa Bowling Diner -ravintolan myötä ja, kas kummaa, investointi kasvatti liikevaihtoa 46 prosentilla. Revontuli hakee myös yksityisiä sijoittajia rakentamaan loma-asuntoja monipuoliseen matkailukeskukseen. Pienikin matkailuyritys voi siis kehittyä ja vanhasta voi saada uutta. Tosin uudistaminen vaatii investointeja.

Jyväskylässä on investoitu Paviljongin ympäristöön - mielipidepalstojen räksytyksen säestyksellä. Nyt sataman ja Paviljongin aukio alkavat olla valmiit ja tämä kesä näyttää miten alue toimii. Ainakin Sataman Yö Tom Jonesin johdolla todisti, että alue toimii hyvin isojen tapahtumien areenana. Tänä kesänä aukion täyttävät Tompan lisäksi rallit, Keskimaan Kemut jne. Kunhan sataman kärki saadaan matkailuyrityskäyttöön, uskon alueen muodostuvan yhdeksi Suomen parhaista tapahtuma-alueista. 

Keski-Suomen naapurissa oleva Mänttä on noussut "kulttuuriväen" uudeksi must- kesämatkailukohteeksi. Syynä on uusi Göstan Paviljonki, joka avattiin viime kesänä ja kävijöitä oli heti yli 100 000. Göstan Paviljonki edustaa uudenlaista biotaloutta: siinä yhdistyvät kansainvälinen arkkitehtuuri, puurakentaminen, lähiruoka sekä metsäteollisuuden voitoilla hankitut taideaarteet. Keski-Suomi hyötyy Mäntän kulttuuritarjonnasta alueen vähäisen majoituskapasiteetin vuoksi: kun kaikki eivät pysty yöpymään Mäntässä, sinne tehdään päiväretkiä Keski-Suomen matkailukohteista. (Kuvan Claude Monet'n teos on nähtävissä Göstan Paviljongissa 31.8. asti.)

Viileä alkukesä on näkynyt Keski-Suomen kylpylöiden asiakasvirroissa. Yle uutisoi, että yhä useampi perhe on viettänyt juhannuksen kylpylässä. Keski-Suomessa on hyvät ja monipuoliset kylpylät Laajavuoressa ja varsinkin Peurungassa.      

Matkailussa on haettava aina uutta, jotta pysytään kehityksessä mukana. Keski-Suomen matkailukeskusten kärkiyritykset lähtevät hakemaan uusia ideoita Islantiin syyskuun alussa. Matkan aikana tutustutaan siihen, miten Islanti on pystynyt hyödyntämään ja pysäyttämään Atlantin ylilennot ns. Stop Over -konseptilla. Suomi ja myös Keski-Suomi lähtevät jatkossa markkinoimaan Finnairin Aasia-lentojen matkustajille Stop Over -palveluja. Opintomatkan jälkeen ollaan tässäkin asiassa viisaampia ja on opittu mitä Islannissa on tehty oikein. Toivottavasti ensi keväänä aasialaisille on tarjolla muutama keskisuomalainen Stop Over -matkailupaketti.

Hyvää matkaa!

 

    

Yksi kommentti "Vielä on kesää jäljellä

Keijo Manner 23.6.2015 10.42

Hyvä kirjoitus. Toivottavasti tämä kaikki yhdessä merkitsee ja tukee suhdannetilanteen kääntymistä tai ainakin sitä, että usko käänteeseen edessäpäin alkaa olla vahva. Hienoa, että keskisuomalaiset yritykset uskovat tulevaisuuteen! Onnea ja menestystä hankkeisiin!
Niin. On siellä Lutakossa 15.8. n. 1600 OP Ryhmän ihmistäkin. Valtakunnalliset Kesäpäivämme ovat 2015 Jyväskylässä :-) Hyvä Lutakko, aukio ja satama!

Kommentoi "Vielä on kesää jäljellä"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

Tällä toimenpiteellä pyritään estämään lomakkeen käyttö roskapostitukseen.

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.