Digitalouden suuri vallankumous

 

Digitaalisuus muuttaa toimintatapoja kaikkialla yhteiskunnassa, yrityksissä, koulutuksessa, palveluissa, kaupankäynnissä - jokapäiväisessä elämässämme. Keskisuomalaiset kouluttavat ajan hengessä uusia digiosaajia yritysten ja yhteiskunnan tarpeisiin. Korkea osaaminen, yrityksen sijainnin merkityksen väheneminen ja globaali kysyntä luo aivan uusia mahdollisuuksia myös keskisuomalaisille innovaatioille. Avoin data, suurdata ja tavaroiden internet tuovat tullessaan uusia palveluita. Verkko-, mobiili- ja pilvipalveluiden mahdollisuudet lisääntyvät huikeasti.

 

Keski-Suomeen muodostuu kansainvälisen tason kyberturvallisuuden innovaatiokeskittymä ja osaamiskeskus. Jyväskylä on saavuttanut kansallisella ja kansainvälisellä tasolla maineen kyberturvallisuusosaamisen kaupunkina ja alan edelläkävijänä, johon syntyy uusia yrityksiä ja joka houkuttelee myös ulkomaisia yrityksiä sijoittumaan Keski-Suomeen. 

 

Nopeat tietoliikenneyhteydet tuovat sähköiset palvelut koko maakuntaan ja mahdollistavat etätyöskentelyn niille, jotka haluavat asua ja ansaita elantonsa maaseudulla.

 

Digitalous on kärkenä Keski-Suomen maakuntaohjelmassa 2018-2021

 

Keski-Suomen ICT-strategia 

Keski-Suomen ICT-strategian mukaan "Keski-Suomi on maan johtavia ICT-maakuntia, jossa ICT:n mahdollisuudet on hyödynnetty tehokkaalla, turvallisella ja kestävällä tavalla".

Lue lisää!

 

Laajakaista kaikille

Valtioneuvoston käynnistämän Laajakaista kaikille -hankkeen tavoitteena on taata kansalaisille tasa-arvoiset mahdollisuudet liittyä huippunopeaan tietoliikenneyhteyteen asuinpaikasta riippumatta vuoden 2015 loppuun mennessä.

Laajakaistaverkkojen rakentaminen Keski-Suomessa ajoittuu vuosille 2011 - 2016. Rakentaminen on käynnistynyt verkkaisesti kuntien ja valtion tukiviranomaisten tukipäätösten viivästyessä sekä osuuskunnan rahoitusvaikeuksien vuoksi. Vuodenvaihteeseen 2013/2014 mennessä Keski-Suomessa on rakennettu verkkoja noin 800 km.

Lue lisää!

 

 

Kari Luostarinen
Kari Luostarinen
kehittämisjohtaja
040 545 0570
kari.luostarinen[at]keskisuomi.fi
digitalous, henkilöstöhallinto, henkilöstön kehittäminen