Kuvakisan voittajakuvat 

Kuvat vasemmalta: Yleisöäänestyksen voittaja Anni Turkin "Juurilla" ja tuomariston paras, kuvaajana Janne Juvonen. 

 

Makujen Keski-Suomi

 

Makujen Keski-Suomi kuvakilpailun yleisöäänestyksen on voittanut Anni Turkin kuva "Juurilla". Se sai 41,6 % kaikista annetuista äänistä (553 ääntä). Yhteensä ääniä annettiin 1329 kappaletta. Tuomariston suosikkikuva on Janne Juvosen ottama. Molemmat kuvaajat palkittiin ravintola Harmoonin lahjakortilla.

 

Äänestykseen osallistuneiden kesken on arvottu 4 kpl Ylen ja Keskisuomalaisen tuotepaketteja. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.  

 

#makujenkeskisuomi -valokuvakilpailun järjestivät Keskisuomalainen, YLE Jyväskylä, Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Keski-Suomen liitto.

 

Haimme luovia, oivaltavia, hauskoja, juhlavia, arkisia ja/tai persoonallisia valokuvia, joiden aiheena on keskisuomalainen ruoka.

 

Alkukilpailu käytiin Instagramissa ja Twitterissä. Ammattituomaristo valitsi kuvien joukosta finalistit Yle Jyväskylän ja Keskisuomalaisen yleisöäänestykseen. Yleisöäänestyksen voittaja ja tuomariston parhaaksi valitsema valokuva palkittiin ruoka-aiheisessa tapahtumassa Keski-Suomen päivänä 18.4.2019.

 

 

Kuvakilpailu johdatti Keski-Suomen päivän tunnelmaan

Keskisuomalainen ruoka oli pääteema myös Keski-Suomen päivän juhlinnassa vuonna 2019. Juhlapäivänä 18.4. maakunnan ruoka oli esillä moni eri tavoin. Tutustu päivän ohjelmaan tästä linkistä.

 

Keski-Suomen päivää edeltävä kuvakilpailu järjestettiin myös vuonna 2018. ”Keskisuomalaisia unelmia” -valokuvakilpailuun osallistui tuolloin 242 valokuvaa. Kovatasoisen kilpailun voitti Emmi Minkkinen teoksella ”Kaikki mi kallista on”.

 

 

Kaikki mi kallista on, Emmi Minkkinen

 

Kuva: Kaikki mi kallista on, Emmi Minkkinen

 

#makujenkeskisuomi-kilpailun säännöt

Ota valokuva, joka kuvaa keskisuomalaista ruokaa. Kuva saa olla luova, oivaltava, hauska, juhlava, arkinen – juuri sellainen, kuin sinä haluat. Jaa kuva julkisesti Instagramissa tai Twitterissä aihetunnisteella #makujenkeskisuomi. Halutessasi voit lisätä nimen tai lyhyen kuvatekstin. Julkaise kuva 4.4. mennessä.  Säilytä alkuperäinen kuvatiedosto.

 

Kilpailukuva ei saa olla aikaisemmin julkaistu. Kuvaa ei saa julkaista markkinointitarkoituksessa. Kuvan tulee olla osallistujan itsensä ottama ja kuvaajalla on oltava kuvaan täydet oikeudet. Kotirauhan tms. suojan piirissä kuvatuilta henkilöiltä on oltava lupa kuvan julkaisuun.

 

Tuomariston valitsemat kymmenen parasta kuvaa jatkavat yleisöäänestykseen. Yleisöäänestys järjestetään samanaikaisesti Keskisuomalaisen ja Yle Jyväskylän verkkosivuilla, joissa parhaat kuvat myös julkaistaan.

 

Aihetunnisteella #makujenkeskisuomi saatetaan julkaista sosiaalisessa mediassa myös muita kuin kilpailuun osallistuvia kuvia, joten kilpailun järjestäjät pyytävät finalisteilta julkaisuluvan erikseen.

 

Kilpailun järjestäjät eivät muokkaa kuvia, muuta niiden sisältöä tai rajausta ilman kuvaajan lupaa. Kuvien tekijänoikeudet säilyvät kuvaajalla.

 

Valokuvakilpailun tuomariston parhaasi valitseman kuvan kuvaaja kutsutaan Makujen Keski-Suomi -kokkikilpailun tuomariston jäseneksi. Mikäli kuvaaja ei voi tai halua toimia tuomariston jäsenenä, tehtävään voidaan kutsua finalistien joukosta myös joku toinen henkilö.

 

Yleisöäänestyksen voittaja ja tuomariston parhaaksi valitsema valokuva paljastetaan ruoka-aiheisessa tapahtumassa Keski-Suomen päivänä 18.4.2019. Kuvaajat palkitaan ravintola Harmoonin lahjakorteilla. Äänestäjien kesken arvotaan tuotepalkintoja.

 

Kilpailun tuomaristona toimivat läänintaiteilija Marko Hämäläinen, kuvatuottaja Hanna Marjanen, Keskisuomalainen ja mediatoimittaja Niko Mannonen, YLE Jyväskylä.

 

Kilpailun järjestävät Jyväskylän ammattikorkeakoulu/Ruokaketjun koordinaatiohanke Keko 2, Keskisuomalainen, Keski-Suomen liitto ja YLE Jyväskylä. 

 

 

 

Lisätietoja:

 
Tuulia Nieminen
Tuulia Nieminen
viestintäpäällikkö
040 591 5058
tuulia.nieminen[at]keskisuomi.fi
viestintä ja markkinointi