Rullaava maakuntakaavoitus

Mitä rullaava maakuntakaavoitus on?

Koko Keski-Suomi on maakuntakaavoitettu. Rullaavalla maakuntakaavoituksella tarkoitetaan Keski-Suomen maakuntakaavan jatkuvaa päivitystä. Maakuntakaavaa muutetaan tarvittaessa, kertyneiden muutostarpeiden mukaan, ilman että kyseessä olisi puhtaasti kokonaiskaavan tarkistus (ks. Blogi: Siirrytäänkö rullaavaan maakuntakaavoitukseen vai rullataanko se tötterölle?) Rullaavaan maakuntakaavoitukseen kuuluvat ikuinen osallistumis- ja arviointisuunnitelma (I-OAS), sen liite ja karttapalautepalvelu.

I-OAS

Rullaavan maakuntakaavoituksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma on jatkuvasti voimassa ja siitä käytetään nimeä "Ikuinen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma", I-OAS. I-OAS:ssa esitetään perinteisen osallistumis- ja arviointisuunnitelman muuttumattomat osat.

Ikuinen osallistumis- ja arviointisuunnitelma (I-OAS)

I-OAS:n liite

Liitteessä kerrotaan muutostarpeen tavoite, osallisten joukko eli keihin vaikutukset ovat huomattavat ja menettelytapa, miten niitä järjestöjä, kuntia ja viranomaisia, joita kaavan sisällön huomataan koskettavan, informoidaan.

Karttapalautepalvelu

Rullaavaan maakuntakaavoitukseen liittyy karttapalautepalvelu. Sen kautta haemme palautetta siitä, mikä voimassa olevassa maakuntakaavassa on hyvää, mikä vaatii muutoksia, mitä halutaan lisää ja mitä tulisi poistaa.

Keski-Suomen rullaava maakuntakaavoitus on testivaiheessa.

Anna palautetta

Haluamme kommentteja ja näkemyksiä I-OAS:sta

Palautetta voimassa olevasta maakuntakaavasta