Keski-Suomen liittoon uutta projektiosaamista

04.05.2017


Keski-Suomen liittoon uutta projektiosaamista

 

Tiina Karppinen ja Tiina Kivioja ovat Keski-Suomen liiton tuoreimmat työntekijät. Annetaan kaimojen kertoa itse, mitä he tulevat liittoon tekemään.

Tiina Karppinen: Tulen projektityöntekijäksi Circwaste-hankkeeseen. Tehtäviini kuuluu ainakin Keski-Suomen jätevirtojen nykytilan selvitystä. Maakunnan jätehuollossa tapahtuu paljon. Circwaste on iso hanke ja vasta alkamassa, joten pääsen mukaan erittäin mielenkiintoiseen vaiheeseen.

Tiina Kivioja: Minua työllistää Creadis-hanke. Teemme selvitystyötä luova talouden sidosryhmistä ja keräämme hyviä käytänteitä. Luovan talouden toimintamuotoja pohditaan alan toimijoiden kanssa yhdessä.

 

Millainen tie johdatti teidät Keski-Suomen liittoon töihin?

Kivioja: Olen arkeologi, jota kiinnostaa kulttuuriympäristö ja elävät ihmiset. Valmistelen väitöskirjaa, jossa yhdistyy arkeologian ja kulttuuripolitiikan osaamiseni. Minun juureni ovat myös yhteisöpedagogiikan ja nuoriso- ja järjestötyön puolella.

Karppinen: Olen opiskellut ensimmäisessä tutkinnossani ympäristötieteitä Jyväskylässä, nyt teen ympäristötekniikan opintoja Tampereen teknillisessä yliopistossa. Minulla oli Jyväskylässä Intiasta kotoisin oleva opettaja, joka herätti kiinnostukseni maailman ongelmiin. Hän ei lannistunut haasteiden edessä, vaan osoitti, että niille voi tehdä paljon. Jätteistä syntyy energiaa ja tuotteita. Tajusin, että oma juttuni on ympäristöongelmien ratkaisu tekniikan keinoin.

 

Missä viihdytte vapaa-aikana?

Karppinen: Pidän luonnossa liikkumisesta, ja keväisin yritän opetella tunnistamaan uusia lintuja. Lisäksi tanssin lindy hoppia, 1910-luvun Amerikassa kehittynyttä swing-tanssia. Olen tällainen nostalgiafriikki.

Kivioja: Vietän arkea perheen kanssa. Lukeminen on minulle elämäntapa. Muodostelmaluistelu vie vapaa-ajan talvisin.

 

Tiina Kivioja työskentelee CREADIS3-hankkeessa projektitutkijana vuoden 2017 loppuun. Hänet tavoittaa numerosta 040 131 7002.

Tiina Karppisen työ projektityöntekijänä Circwaste-hankkeessa jatkuu 10.8. asti. Hänen puhelinnumeronsa on 040 571 5669.