Keski-Suomen 100visio-kilpailun voitto Sydän-Laukaan draamaryhmälle

05.06.2017


Keski-Suomen 100visio-kilpailun voitto Sydän-Laukaan draamaryhmälle

 Sydän-Laukaan koulun kahdeksasluokkalaisten draamaryhmä voitti videotyöllään Keski-Suomen 100visio-osakilpailun. Palkintona koko koulu pääsi nauttimaan Pete Parkkosen keikasta.

 

"Millaista täällä on sadan vuoden päästä?"

100visio-kilpailussa tehtävänä oli luoda visio Suomen ja suomalaisten seuraavasta sadasta vuodesta. Draamaryhmä tarttui tehtävään opettaja Susanna Monthanin johdolla.

- Lähdimme aluksi miettimään aihetta vain nuorten näkökulmasta. Puhuimme kouluruuasta ja kevarikorteista, draamaryhmäläiset kertovat.

Työ alkoi edistyä, kun opettaja kehotti miettimään Suomen tulevaisuutta myös muiden ikäryhmien kannalta.

- Emmehän me ole ikuisesti nuoria. Aloimme miettiä, millaista täällä on sadan vuoden päästä, nuoret toteavat.

Lopputuloksena syntyi osin humoristinenkin videotyö, joka hurmasi tuomarit.

Opettaja Susanna Monthan kertoo, että oppitunneilla on käsitelty paljon unelmia ja niiden toteutumista. Aiheen käsittely antoi valmiuksia tarttua haastavaan kilpailutehtävään.

 

Pete Parkkosen keikka kouluvuoden päätteeksi

Ihan jokainen koulu ei lopetakaan työvuotta eturivin poptähden keikkaan. Viimeisen kappaleen kertosäkeissä yleisö lauloi reippaasti mukana. Keikan jälkeinen nimikirjoitusten ja yhteisvalokuvien jonotus kesti kenties jopa pitempään kuin itse keikka. Keikka ilahdutti sekä oppilaita että opettajia.

- Myös aika moni äiti kysyi, onko vanhempien mahdollista päästä keikalle mukaan, kertoo Monthan.

 

100visio Keski-Suomessa

100visio-kilpailussa valittiin nyt Keski-Suomen paras työ. Jatkovaiheessa Satakuntaliitto valitsee kaikkien maakuntien töistä valtakunnan parhaan vision. Valtakunnallinen voittajavisio luovutetaan eduskunnalle ja tasavallan presidentille loppusyksyllä 2017. 

Keski-Suomen osakilpailuun jätettiin kaikkiaan kolme työtä, Laukaan lisäksi Joutsan yhtenäiskoulusta ja Schildtin lukiosta.

Keski-Suomen osakilpailun tuomareina toimivat Nuorten Ääni Keski-Suomessa puheenjohtaja Karla Karmala ja kansanedustaja, ex-kiekkoilija Sinuhe Wallinheimo.

 

Kuva: Osa draamaryhmän oppilaista ehti ryhmäkuvaan keikan päätteeksi. Vasemmalta oikealle: Jemina, Emmi, Noora, Paula, Lilianna, Vilma, Kasper ja Valtteri. Eturivissä Pete Parkkonen ja opettaja Susanna Monthan.